Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Tara Sivec: Fisher’s Light


Tara Sivec: Fisher’s Light

Sziasztok!Tara Sivec neve nem ismeretlen hazánkban. Munkásságát pár éve nyomon követem, remélve hozzánk is elérnek újdonságai.Szerző: Tara Sivec
Cím: Fisher’s Light
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 400 oldal

Fisher’s Light egy önálló kötetként megjelent története az írónőnek. Egy újabb kötet, amelynek a borítója vett meg először. Fisher és Lucy története bontakozik ki a szemünk előtt, magába foglalva múltjukat és lehetséges jövőjüket. Valami új és egészen különleges bontogatja szárnyait a lapok között.

Központjában a második eséllyel, a katonai emlékekkel, az elengedéssel vagy megtartással. Küzdelem egymásért vagy saját magunkért?!

“This is where my story begins.
Or ends.
I can never really decide.”

Fisher és Lucy szerelme fiatalkorukra nyúlik vissza, korai házasságkötésük első igazi próbatétele Fisher saját döntéséből eredt, egy döntés önmagáért. A katonaságot választotta, de Lucy ígéretéhez híven támogatta döntésében. A megpróbáltatások, nem maradtak következmények nélkül, megváltozott. Veterán lett. PTSD, komoly problémákat előidézve van jelen mindennapjaiban. Lucy ennél jobbat érdemel. Egyetlen lehetőséget.

„I became a different man.
A dangerous man.”

Lucy szeretné visszakapni az ő Fisherjét, meg is tesz mindent, ami lehetséges, ám semmi sem működik igazán. Fisher talán már döntött?! Kizárja, eltaszítja magától. Lucy kitartása és hite kivételes, de küzdhet e egyedül kettejükért – Fisher helyett is képes e ?! És ha már a másik feladta?

“How many people get a second chance at love with the only person they’ve ever held in their heart?”

Történetük végére pont kerül, ám később Fisher visszatér.

„I’m a monster.”

A prológust követően a fejezetek több időpontba is bepillantást engednek, váltott szemszögekből megismerve a történteket. Múlt és jelen pillanatai - levelek, naplórészletek teszik még intenzívebbé az olvasóra gyakorolt érzelmi hatást. Ezek tükrözik a leginkább a szereplőinkben végbemenő harcokat. Nem tudok haragudni Fisherre a döntései miatt, mert neki Lucy a mindene.

„COVER ME!”

Két szemszög tárul elénk, kedveljük és tiszteljük mind Lucy-t és mind Fisher-t döntéseik miatt, érzéseik a szemünk előtt zajlanak. Fisher visszatért, hogy most „jobban” csinálja. Ki kell találnia, hogy léphet tovább. Kire/mire van szüksége a továbblépéshez, a gyógyuláshoz?

„Fisher, what the hell are you doing?”

Megrázó és lefegyverező a kettejük küzdelme. Erőteljes és szívet szaggató olvasni Fisher valós szükségleteit, milyen is Lucy nélkül.

„I want my Lucy, not this drunken, morphed version of her.”

Felejthetetlen élmény! A történet helyszínéül szolgáló környezet magával ragadott. Fisher küzdelme feleségéért lenyűgözött, Lucy bánata szorongatott.

„“I kept my promise. I found my way back to you and I will ALWAYS find my way back to you, no matter where I go, forever,””

Ami igazán tetszett még, hogy korban már egy érettebb korosztályt képviselnek. Fishernek meg kell tanulnia újra civilként élnie. Lucy tehetetlensége, bekövetkezett függetlensége. Erős nő vált belőle.

”She makes me appreciate my home, because she IS my home.”

Jefferson ’Trip’ Fisher képviseli - Fisher számára - a valaha apaként tisztelt és szeretett, igazi példaképet. A kötethez tartozó előzmény novellában olvashatunk róla bővebben, Worth the Trip.

Talán majd egyszer hazánkban is helyet kaphat a polcainkon, akár egy kötetben a kettő…..Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése