Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Robert Masello triásza


Robert Masello
- kíváncsiságunkat kutatásra ösztönz
ő -
triásza

Sziasztok!

Robert Masello neve a magyar olvasótábor számára nem ismeretlen.


A bejegyzésből ízelítőt kaphattok, mi történik, ha az író szabadjára engedi fantáziáját és thriller - krimi - történelem triásza alakot ölt kötet formájában.

Nemcsak a hazai szórakoztató irodalom kedvelt tagjaként tartják számon. Jellemzően történelmi háttérrel rendelkező, misztikummal fűszerezett thrillerről és krimijeiről vált idehaza ismertté. Kötetei a 21. Század Kiadó gondozásában jelennek meg hazánkban. A kiadó honlapja alapján további történeteinek lehetünk majd részesei a jövőben.

Könyvei logikusan felépített és alaposan átgondolt cselekménnyel rendelkeznek. Szereplői az olvasók szimpátiáját már az első oldalakat követően elnyerik. A zajló események árja az olvasóit magával ragadva, apránként bontakozik ki. Részletes és precíz leírásai által különleges élményben lehet része a történetével ismerkedő magyar embereknek. Férfi és női, fiatal és idősebb olvasóközönséget egyaránt „fotelhez bilincsel” köteteivel.

Jellemzően a történelmünkből ragad ki egy számára jelentőséggel bíró szálat, mely köré tehetsége és lehetőségei szerint misztikummal és krimivel átszőtt történetet alkot. Szereplői tanult, hivatásukkal szemben elkötelezett és kalandvágyó egyének.

„Egy dolgot javára kell írni Alaszkának – az egész átkozott állam egy nagy hűtőszekrény.”

Legutóbb megismerhettük a 2013-ban, külföldön megjelent „The Romanov Cross” – A Romanov- kereszt című történelmi thrillerét. Melyben Masello a híres orosz cári család, a Romanovok mára történelemmé vált rejtélyes halálát ötvözi egy ismeretlen eredetű járvánnyal. Kiegészítve egy lakatlannak hitt szigetet benépesítő farkas falkával és egy lehetetlennek vélt misztikummal tetőzve mindezt, a tájra jellemző hideg éghajlati vonásokkal és a helyszíneket lakó népek hiedelmeivel tarkítva. Bővebbben

„…Like the dragon, who does not sleep, they kept their vigil….
The [lost] Book of Enoch”

Kicsit előre szaladtam, ugyanis 2005- és 2006 – ban látott napvilágot duológiája kint, Vigil és Bestiary címmel, melyben megismerhetik Carter (paleontológus) és Beth (művészettörténész/ kurátor) Cox munkásságát, akik tudásuk birtokában hódítják meg a két világot.„La chiave alla vita eterna [Az örök élet kulcsa]”

2011-ben ugyancsak történelmi alapokra épülő, hazánkban az elmúlt időszakban megjelent A Medúza- amulett címmel szereplő alkotása. A görög mitológiából merítve, a kevésbé ismert gorgók személyét szőtte a cselekménybe. A mai ismeretek szerint hárman léteztek. Úgy tartották, hogy a legfiatalabb volt közülük Medúza, kinek a haja helyén mérges kígyók tekeregtek és pillantását is javallott volt kerülni, ő nem volt halhatatlan, mint társai. De mindezeket kiegészítve egy, az író által megformált - a valóságban is létező személyről mintázva – Cellini is helyet kapott. Újra egy legendákon alapuló ám kivételes alapossággal kidolgozott regényt ismerhettünk meg. Bővebben

„Lucas majdnem elnevette magát. Hansel, Jancsi német megfelelője. Akkor Juliska sem lehet messze. Lehet, hogy tényleg egy Grimm-mesében találja magát?”


2016-ban hazánkban elsőként bemutatkozókötete a híres The Einstein- Prophecy, Az Einstein – prófécia. A második világháborúban, 1944-ben egy fiatal hadnagy Lucas Athan talál egy szarkofágot, mely egy egyiptomi sírból származik. Esetünkben a tudomány és a misztikumok keresztezték egymást Masello soraiban. Einstein jóslatait és a mai világ egyfajta szemléletét írja le, melyben hasonlóan az előzőekhez nagy jelentősége van az olvasó látásmódjának.

„It has happened again.”


Követve a hazai kiadó honlapját, megfigyelhetjük, hogy a már megjelent történetek mellett szerepel The Jekyll Revelation című 2016-s kötete. Talán ő lesz a következő? A fülszöveget alapul véve, Dr. Jekyll és Mr. Hyde híres történetéhez kapott kedvet Masello. „De mi történik, ha?” lehetőségekben gazdag, ugyanakkor talán válaszokat adó történetet ismerhetünk meg, mely az 1900-as évekbe nyúlik vissza.Remélem lesz még lehetőségünk további izgalmas és rejtélyes utazásokat tenni az alkotó szemén keresztül!

Ha több információt szeretnétek az írónktól idehaza megjelenő kötetekről, kövessétek Facebookon vagy keressétek Kiadója honlapján. Ezen oldalakon mindig értesülhettek a legfrissebb hírekről.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése