Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Robert Masello: A medúza – amulett


Robert Masello: A medúza – amulett

Sziasztok!
Robert Masello munkásságát A Romanov - kereszt című alkotásával fedeztem fel. Már a kötet olvasása közben eldőlni látszott, hogy további munkáit is szeretném megismerni. Szerencsés vagyok, mert a 21. Száza d Kiadó kitartott Az Einstein- prófécia és A Romanov – kereszt megálmodója mellett. Így került most górcsőm alá a frissen megjelent A Medúza- amulett című, történelmi tényekkel tarkított, krimi szállal íródott thrillere.

Szerző: Robert Masello
Cím: A medúza -  amulett
Kiadás éve: 2018
Kiadó: 21. Század Kiadó
Oldalszám:  460 oldal

Egy vonzó és egyben ijesztő borító képet tudhat magáénak a történetünk. Több részre tagolt, majd fejezetekre osztott egységekben ismerhetjük meg az E/3 személyben íródott regényünket.

„La chiave alla vita eterna [Az örök élet kulcsa]”

Változatos szemszögekből tárulnak elénk az események. Részletekben gazdag leírásokkal és mozgalmas cselekménnyel készült nekünk az Író. Megelevenedően és szemléletesen rajzolja változatos jelzői segítségével elénk a szereplők környezetét. Részletekben gazdag és történelmi jellemzőkkel színezett kor és helyszín jelenik meg a szemünk előtt.

„Tehát már sötétben is tudsz dolgozni?”

Masello kivételesen kovácsolja egységes történetté természetfeletti hatalommal rendelkező, eseményeiben jelentőséggel bíró momentumait, történelmi tényeken nyugvó gondolatait és saját leíró világát. Krimi és thriller vonások keverednek a cselekményszálak dzsungelében.

„A gyöngyök nem drágakövek, úrnőm. ….. Ezek halcsontok.”

Egy intrikában és veszélyekben bővelkedő esemény sorozat veszi kezdetét az első oldalakon. Megismerhetjük Davidet, aki a mindennapokban történelmi múlttal rendelkező tárgyak megtalálásával és időtállóvá tételével is foglalkozik. Amolyan detektív féle, műkincs szakértő.

„Örökkévalóság vizei….”

Robert jól bevált módszerével élve újra ismeretlen, fiktív területekre kalauzol minket, utazást teszünk a Loire völgyében elhelyezkedő kastélyokban is, többek között. A kastélyok ódon néma képei, misztikummal felruházott megmagyarázhatatlan történései teszik izgalmasabbá történetünket.

„Hadd higgye.”

Egy varázserővel rendelkező kézzel készített tárgy megtalálására kérik fel. Ígérve, hogy ebből mindenkinek haszna származik.

„….il malocchió….”

Háttere: Benvenuto Cellini egy valaha a késő reneszánsz korban élt több téren tevékenykedő firenzei szobrász és ötvös volt. Mint említettem szobrokat és készített. Legkiválóbb szobraként tartják számon a bronzból készült Perzeusz és Medusa, ami jelenleg a Loggia dei Lanzi-ban található Firenzében. Érdekes számomra a jelenlegi helyének és a kötetben szerepet kapó Monsiour Linz nevének felületes hasonlósága. Apró érdekesség, hogy a valódi szobor tarkóján helyet kapott Cellini önarcképe. Talán innen az ötletei?!

„A Gorgó tekintete óvja a hölgyet az ellenségeitől.”

A görög mitológiában elmerülve picit, jelentős szerepkörrel rendelkeztek a többnyire gonosz és félelmetes szörnyetegekként számon tartott lények – akik a manapság divatos fantasyk világában meg –meg jelennek – akik általában a legendás kor hőseinek kardja által vesztek. Több történet nyúl alakjaikhoz, hasonlóan Masello is. Az általa kiragadott lények a gorgók. Na már most, kisebb kutatás után azt is megtudhatjuk, hogy a történelmi feljegyzések szerint van, hogy csak egyetlent említenek, de előfordul hogy 3 lehetséges lény is létezett. Úgy tartották, hogy a legfiatalabb volt közülük Medúza, kinek a haja helyén mérges kígyók tekeregtek és pillantását is javallott volt kerülni és ő nem volt halhatatlan, mint társai. Történetének eseményei mindmáig vitatottak. Számunkra talán a legenda pajzsa és a gorgó vére bír jelentős alappal.

„És mi van, ha megtalálták?”

Cellini személyes bekapcsolódásával a történetünkbe igazi útvesztőben találhatja magát az olvasó. Izgalmas! Mozgalmas eseményekben és pörgős leírásokban gazdag történet. Számomra a megszokottakat hozta és teljesítette. Remélem lesz még lehetőségünk tőle olvasni!

„A fejénél fogva pusztítanám el a kígyót.”

Miután Masello egységesítette a fentebb említett lehetőségeket egy kivételesen kidolgozott tényeken alapuló, ám mégis fantáziánkra bízott cselekménnyel dolgozó alkotást tarthatunk kezünkben.

„- Vakmerő voltál…. pont ez tetszett meg benned.”

Ajánlom rajongóinak és mindazoknak, akik szívesen merülnek el történelmi legendákkal ötvözött, krimi és thriller történetben!

Ha több információt szeretnétek az írónkról keressétek Kiadója honlapján vagy XXI. Század Kiadó  oldalon mindig értesülhettek a legfrissebb hírekről.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése