Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Anne L. Green: Ördögi kísértés


Anne L. Green: Ördögi kísértés

Sziasztok!


Irány Las Vegas! Tolmácsunk és idegenvezetőnk Anne L. Green. Lehetőséget kapunk, hogy kockáztassunk, és garantáltan nyerhetünk is.

Szerző: Anne L. Green
Cím: Ördögi kísértés
Kiadás éve: 2018
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám:  512 oldal


Las Vegasról először két szó jut eszembe: szenvedély és szabadság. Főhősünk szenvedélyének hódolva veti bele magát nap, mint nap a várost jellemző káoszba. Kötelezettségek és állandóság nélkül éli mindennapjait. Van e hely egyáltalán, melyet magáénak mondhat? Képes lenne e tartósan megállapodni? - Stabil környezetet teremteni maga körül. Lehetséges e különféle élethelyzetekben sorozatosan sikereket elérni? Kicsit sötét, kicsit vad és kicsit elveszett.

„Nyerni jöttem és nyerni is fogok!”

Ám, egy este esthajnalként csillant fel a remény. A maga elérhetetlenségével csábította és szőtte hálóját köré. Igazából, Reggie volt, aki vakon a hálón fennakadt.

„Én? Ugyan már!”

Játszok itt a szavakkal, míg a háttérben játék – játékos - játékszer trió bámulatos világát ismerhetjük meg. A nyerni akarás, újabbnál – újabb kihívások teszik izgalmassá az ismeretlent. Miért is játszanak?! Létezik e tiszta játszma? – fogalmazódik meg bennünk a kérdés. A tétek folyamatosan alakulnak.

„Én mindent csak egyszer ajánlok fel az életben.”

A kaszinó világa egy újabb „állatkert”, melyben számos új fajt mutat be nekünk az alkotó. A hangsúly, valahogy mindig a gyengéken van. Könnyű prédák. Láthatjuk a vadászt zsákmányszerzés közben, ott bujkál a préda a maga esetlen tömegből messze kitűnő módján.

„A sikerhez vezető út korrupcióval és csalással van kikövezve.”

Vicky határozottsága és megingathatatlansága, a felépített védfala egy idő után csődöt mond. Kisugárzása még inkább célkeresztbe helyezi.

„A szív álmodozik és olyan dolgok után áhítozik, ami a való világban nem létezik.”

Hol terem a bizalom és a hűség? Mit akar a nő? Pénz adja a biztonságot? Hol a határ, mely kordában tart céljaink elérésében? Egyszerű kérdések, mégis nehéz rájuk választ adni.

„Nő vagyok, lélekkel, szívvel és rajta hegekkel.”

Elvárások. Olyan tényezők, melyek befolyásolják az egyének életét. Kinek kell megfelelnünk? Az atyai megbecsülés és büszkeség egyik alapköve lehet a jövőnknek. Mi történik, ha ezen intelmek mégsem a társadalom által helyesnek vélt út felé terelnek? A testvérek közötti versengés egy pontig egészséges, esetünkben az egyensúlyból kibillenni látszik. A versengéssel karöltve a sportszerűség is egy szem előtt tartandó fogalom.

„Törekszik nem a valóságban élni. Bocsánat, pontosítok. Meg sem próbál élni.”

Spontán fogalmaztam meg játszmánkról gondolataim, aki jártas a különféle játékokban az tudhatja, hogy élesben nem így működik. Egy jó terv nélkül ugyanis elveszhetünk.

„Mond csak, mikor mentél utoljára a saját fejed után? ”

Ismerősen cseng a „pókerarc” fogalma? Reggienek a cél elérése érdekében olyan oldalát kell előtérbe helyeznie és láthatóvá tennie, mely védtelenné teszi. Kockázatot vállal. Kifizetődő e mindez? Értékét pénzben esetleg valami másban mérik…..

„- Maga az ördögi kísértés……”

Ha döngeted az ajtót megijed, ha viszont szelíden kopogsz vajon meghallja-e?! A bizonytalanság alapvető emberi vonás.

„Álmok? Nekem már nem voltak, én csak túlélni szerettem volna.”
/ „Neked inkább olyan kell, aki felpofoz a zárt világodból és megmutatja,
 hogy mit jelent élni és nem túlélni…. „ / H.

„A remény szívós”, kis csoda!

A történet szerkezeti felépítését tekintve az Írónő meglepő módon, mindent egy lapra feltéve bezsúfolt a kötet túlsó harmadába, véleményem szerint a fokozatosság – jobb adagoltság – kifizetődőbb taktika lett volna. Számomra más, mint a többi!

„Le akartam vetni a testemet, mint egy kabátot, hogy minden mással együtt otthagyhassam abban a hotelszobában.”

Örültem Andrew és Chris rövidke jelenlétének. Kedveltem Reggie és Vicky karakterét!

„Létezik mindenki életében egy ember, akit ha megismer, soha többé nem tud elfelejteni.”

Köszönöm, hogy részese lehettem!

„Amíg élünk, játszunk.”

Leendő olvasó, ajánlom figyelmedbe a lapok között zajló sportszerű vagy néha picit csalfa játékok egyikét!

Ha több információt szeretnétek az írónkról, kövessétek Facebookon vagy keressétek Kiadója honlapján. Ezen oldalakon mindig értesülhettek a legfrissebb hírekről.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése