Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Luna Lloyd: Csalogány a kalitkában


Luna Lloyd: Csalogány a kalitkában

Sziasztok!

Luna Lloyd neve sokatok számára ismeretlenül csenghet. 2018-ban vált elérhetővé első nyomtatásban megjelent romantikus, lélektani regénye.


Szerző: Luna Lloyd
Cím: Csalogány a kalitkában
Kiadás éve: 2018
Oldalszám:  264 oldal

Csalogány a kalitkában, szól a címünk. Olvasást követően számomra egy személyt és az ő helyzetét foglalta egy egyszerű jelképes mondatba. Találóan. Egy madár kalitkában töltött ideje rabságnak számít e? Ki is ez a madár? Miért éppen a csalogányt választotta?

„A legnagyobb igazság a szív igazsága.”

Fentebb említettem jelen kötet egy sorozat nyitó kötete. Megismerhetjük a kezdetet. Szereplői testet öltenek és személyiséggel ruházza fel őket. 

„…. amikor rosszkedvű, kevésbé játszik precízen….”

Helyszínünk fiktív. Első részünk alcímeként is szerepelhetne akár az „Édenkert, mely rögtön az első oldalon fogad. Továbbiakban fejezetekre osztva ismerhetjük meg az események zajlását. Számomra kicsit meglepő volt az alkalmazott betűméret és sorközök. Bátran ajánlom mindazoknak, akik az apró betűs nyomtatás miatt hátrányba kényszerülnek. Méretei miatt könnyen olvasható. Nekem kicsit talán túl nagy is volt.

„Ez volt apja új – és kifizetődő elfoglaltsága.

E/3. személyű közlésmódot választott Luna. Többször nyerhetünk bepillantást az egyes szereplők gondolataiba.

„Francesca szobája fehérre festett, napos sziget volt.”

Főszereplőnk Francesca fiatalkora ellenére a múltban történt események miatt és leginkább szülei döntései eredményeképpen elszigetelten a korosztályától nevelkedett. Mi történik, ha megfosztunk egy fiatalt a maga jelenétől? Zárkózottsága és tapasztalatlansága köszön vissza a sorok mögül.  Útja valós értékű vagy csak egy kismadár szárnypróbálgatásai a való világban?

„- Fran meg kell tanulnod kedvesnek lenni ezekkel az emberekkel”

A történetünk kicsit melankolikus hangulatú és lassabb folyású. A jellemek és a különböző szálak apránként és megfontoltan nyitogatják szárnyaikat. Mint mikor a kismadár a fészek szélén próbálgatja a természet adta szárnyait.

„- Miss Fleur hová tűnt az este?

Ivan Bukovsky személye titokzatos. Utalásokat olvashatunk a benne zajló érzelmi viharokról. Kíváncsiságunk egyre inkább fokozódik, várva hogy kérdéseinkre választ kaphassunk. Kényszerházasság, ismerős számotokra nem kell ragoznom. Milyen lehetőségei adódnak ebben az esetben az elszenvedő félnek? Hol a tisztelet hátára egymás iránt?

„Még sosem kaptam üzenetet senkitől

Fran édesapjának szerepe a történetben számomra negatívabb élmény volt. Zavart szűklátókörűsége és szemlélete.

„Francesca, túl sok Chopint játszol!”

Kedvenc vonásom a zene megjelenítése. A zongora és Fran játékának központi szerepe.  A zene világának követelményeinek vonzásában megismerhetjük két ellentétes gondolkodásmódú és ellentétes elvárásokat támasztó világ képeit. A „szegény gazdagok” és a „gazdag szegények” pellengérre állítása folyamatosan helyet kap az oldalakon.

„Menj a szobádba!”

Részesei lehetünk a szereplők által a szerelem és veszteség következményeinek. Láthatjuk az ártatlanság tapasztalatszerzésének különböző lépcsőit.

„Megérkeztek végre!”

Ajánlom mindazoknak az olvasóknak, akik egy megfontoltan haladó, lassabban kibontakozó, mélyebb gondolatvételű alkotást szeretnének megismerni!

Köszönöm, hogy a történet részese lehettem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése