Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Forever my girl – Film vs. Book


Forever my girl – Film vs. Book

Sziasztok!

A bejegyzés egy magból sarjadzik, méghozzá Heidi McLaughlin Beaumont sorozatának első kötetéből Forever my girl - ám később elágazik.

2012-ben jelent meg hazájában az első történet, Liam Westbury (Paige) és Josie Preston jelenét és múltját volt hivatott megismertetni a nagyközönséggel. Népszerűségének hála, nemcsak az ő párosuk, de barátaik további történetét is megírta a rajongók számára Heidi.

Nagy öröm érte a fent említett tábort, mikor Heidi közhírré tette, hogy elkeltek a sorozat első részének megfilmesítési jogai. Nagyon szeretem a sorozatot, Heidi stílusát és könyveinek egyéniségét elsők között kedveltem meg, valamikor molyságom hajnalán. Izgatottan vártam, hogy méltó módon mutassák be, nem feltétlen csak az olvasó közönséget célozva.

Lássuk először azon szemszögből, mintha nem ismerném Heidi munkáját. Az utóbbi időben hadilábon állnak a hasonló világú, romantikus stílusú filmek gyártásával az illetékesek. Valahogy mindig mű, valahogy hiányzik a kémia a szereplők közül és valahogy mindig csak újráznak. Mintha nem lenne miből meríteni.

Itt jön képbe egy csodás lehetőség, adott egy viszonylag jónak mondható alapanyag melyből ugye meríthetnek, mert ugye az nem igazán jó, ha a könyvet tükrözi a film (számtalan példa ne merüljünk el benne) – tudjátok, kaptunk egy kellemes, romantikus, zenei háttérrel gazdagított alkotást.

Nagyon tetszett!

Alex Roe – amennyire tudom, maga énekel – kellemes hangszínnel rendelkezik és igazán fülbemászó dallamokkal sikerült gazdagabbá tenni a perceket. Egy tündéri kislány, ugyancsak tehetséggel mutatkozik be a körülbelül kétórás filmünkben. Magát a történet egészét szemlélve egy viszonylag kerek egészet kaptunk, nem maradt lezáratlan szál, bár az utolsó pillanatokban érdekes képkockát kapott Jake és Doris. Talán velük gondolkodnának tovább?!

Most pedig lássuk az eredetit. Heidi sorozatából Liamék nevét, a zenei szálat, az elhagyott/ csonka családban cseperedett gyermeket és Mason halálát véltem felfedezni ismerős momentumként. Hogy van e köze a kötethez?! Minimális.~ Spoiler a továbbiakban! ~

Emlékeztek még a könyvre?! Elevenítsük fel együtt.

A film kezdete hellyel közel megegyezik mind az üzenet, mind a hotel. El is érkeztünk az első eltéréshez: központi szerepet játszik ugyanis Sam - nő nemű a menedzser - a sorozatban. A filmben egy négy gyermekes családapa kapta a szerepkört. A Mason haláláról a kötetben egy cikkből, míg másik oldalt egy híradásból értesült. Érdekes, hogy megkutyulták az időt az eredetihez képest. Emlékeztek, hogy tíz év telt el mióta Liam elment?! [8 év]

Kaitlyn és Mason boldog családban éltek, ikreikkel Beaumontban. [Kiara és Mason Belmontban éltek]

Emlékeztek a virágüzletre?! Volt nekünk egy Jennánk, akinek későbbiekben lesz egy Jimmyje. [Judy]

És bizony Nick nem kapott helyet [helyette volt egy nagybácsija – Jake - Liamék gyerekének], aki már több éve apjaként neveli a kisfiút, Noaht [Bezony ám! Mi kaptunk egy kislányt, Billy Annt akit a nagyiról neveztek el] .

Emlékeztek a híres múzeumi mosdóban lezajlott rövidke beszélgetésre?! [Ettől is megfosztottak minket.]

Mégis leginkább a történet lénye hiányzik a filmből. Az, amitől igazán Beaumonti lehetett volna - baráti társaság újra egymásra találása, majd az évek során szerzett baráti kapcsolatok eggyé kovácsolása. Hiányzott az a bizonyos víztorony vagy említhetném akár Mr. Powell-t is. Hiányzott a történet légköre.

Elvonatkoztatva mindezektől élvezhető és szerethető képkockákat kaptunk. Dallamai hangzatosak és könnyen felidézhetőek. Nézzétek és szeressétek ebből a szemszögből.

Ha megnéztétek és valami hasonlóra, de mégis többre vágynátok, szánjatok időt, hogy megismerhessétek az eredeti Beaumont szereplőgárdájának mozgalmas életének bizonyos részleteit.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése