Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Catherine Anderson


Miért szeretem Catherine Anderson munkásságát?

Sziasztok!


https://www.goodreads.com/author/show/51304.Catherine_Anderson


Catherine Anderson neve úgy gondolom a fiatalabb korosztály számára ismeretlenül cseng, az idősebb olvasó közönség már inkább mondhat magáénak egy vagy több történetet a hazai repertoárjából. Sorozatot és önálló történetet egyaránt volt és van – szerencsénkre – lehetőségünk megismerni az Írónő tollából, a General Press Kiadónak hála.
1948 karácsonyán egy különleges tehetséggel megáldott angyalka született Grants Pass-ban. A mai napig aktív tagja az írótársadalomnak. Romantikus és hazája történelmére emlékeztető jelentős momentumokat és vonásokat ragadott ki és használt fel a maga módján. Egyedi önálló világot teremtve, ezáltal maga és regényei körül. Érdemes kihangsúlyozni, hogy regényei hátterében fontos társadalmi problémákat, egészségügyi elváltozásokat, maradandó és kezelhető betegségeket ragad meg.

Regényeire jellemző struktúra - kezdet és befejezés -, humor és szavakba öntött érzelmek segítségével az olvasó mindig egy újabb élménnyel gazdagodva teheti le alkotásait.

Környezet leírásai részletekbe menőek és megosztani kívánt képei szemünk előtt elevenednek meg. El tudja érni, hogy a számunkra elérhetetlennek tűnő és ismeretlen texasi légkör magával ragadjon, bepillantást nyerhessünk egyes ranchokon zajló munkamorálba. Megízleljük az ott lakó emberek modorát és gondolkodásmentét. Kellemes múltidéző pillanatok részeseivé válhatunk sorai által.

Ha követjük az eredeti megjelenések és feltételezett keletkezések idővonalát kirajzolódhat szemünk előtt Catherine fejlődése. Tapasztalatszerzésének fázisai megmutatkoznak a regények adta összképek összevetésénél.

Több kedvencem is van az általa létrehozott, képzeletbeli „Könyvespolcáról”. Azt hiszem többen helyeslően fogtok bólogatni, ha azt mondom mindegyiket másért szeretem. A lélek dala (Annie) és a Fantomkeringő (Bethany) történetében a főhősnő személye ragadott meg. Az Örökké a szívemben (Ellie és Tucker) és a Hetedik mennyország (Marilee és a kis Zachary) c. kötetében a bennem kiváltott érzések halmaza emlékezetes. Az ég kékje (Carly) és a Csillogó szemmel (Chad és Rosie) címeikben rejlő jelképesség és a lapok között zajló történések. De leginkább az összesben megjelenő „akaraterő” központi szerepe, az mely magával ragad. Most jobban belegondolva a szimbolikus címválasztása a legtöbb esetben nagyon is felfedezhető és helytálló. A kivételes Kendrick – Coulter – Harrigan családias sorozatban szerepet kapó kohéziós erő.  

Szeretem a szereplőit. Fejlődésük, tettrekészségük, hibáik és érzelmeik sorokon át tartó visszatükröződése lenyűgöz és magával ragad.

Ha megkérnének, hogy válasszak egyet. Egyet, mely a csúcsok csúcsán foglal helyet. Pontosan a fentebb soroltak miatt nem tudok választani. Hiszen más érintett meg a Megsebzett szív (Maggie sorsa) olvasása közben és más A lélek dala (Annie múltja és jelene) világában.

Kérdezhetnétek: ” - Hol vannak az indián gyökereket érintő Indián…. sorozatának részei? Vagy a vadnyugati élet mindennapjaiba kalauzoló Keegan- Paxton széria kötetei!”

Legújabb, folyamatban lévő - General Press kiadó által gondozott – sorozata Mystic Creek címet viseli. Első három része jelent meg eddig hazánkban. Nekem a kezdő kötetet volt eddig lehetőségem olvasni.

Catherine szülőföldjére Oregon államba kalauzol minket. Egy már kihelyezett bejegyzésemben jobban elmerülhettek a róla alkotott benyomásaim között. Szélbe írt sorok

-   Hogy miért is született ez a „Miért szeretem Catherine Anderson munkásságát?” bejegyzés? - reményeim szerint a fenti sorok által választ adott a kérdésre.

„Nemes egyszerűség.  Lelket tápláló finom érzékiség.  Magával ragadó pillanatok.”Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése