Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Meghan March: Vágy és hatalom


Meghan March: Vágy és hatalom

Sziasztok!

18+

Ismeretlen alkotó, ismeretlen világába nyertem rövidke betekintést.
A kötetet feltárva, először a reklám matricán akadt meg a tekintetem. Továbbhaladva kapunk egy pár soros felvezetést mire is számíthatunk. Jót mosolyogtam magamban. Elérkeztünk a lényeghez. „Ajánlás” – régen olvastam már ilyen frappáns gondolatot. Átlátva jelen kötetet: Igen! Meghan mer szabad és szókimondó lenni. Mostanság nem akadt ilyen jellegű történet a kezembe, annál inkább korábban.

„Meghan March képes terepszínűre mázolt arccal, koszos bakancsban mászkálni az erdőben, természetesen tökéletesre manikűrözött kacsóval.”Szerző: Meghan March
Cím: Vágy és hatalom
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám:  238 oldal

„Az előtt vágja tönkre a karrieremet, hogy kibontakoztathatnám.”

Egy kicsit nyers, egy kicsit primitív és egy kicsit szókimondó. Vagy mosolyra görbült a szám sarka vagy a szememet forgattam.

„- Kinek dolgozol kislány?”

Az ésszerűség az első oldalakon, karon ragadja a menekülést és elkezdődik a cselekmény. Holly egyfajta billogként kezeli a múltját, melyet palástolni próbál. Karakán és vérbeli vidéki lányt sikerült megalkotnia az Írónőnek. Kedvelhető személyiség. Láthattuk küzdeni és szembeszállni a maga érdekében. Nevezhetjük e áldozatnak a tettét?!

„Unatkozom.”

Karas. Nyerssége és korlátlan szókincse megnevettetett. Ugyanis, hányan fogják rácsapni a könyvet ezek után?! Domináns félként ismerhetjük meg, majd lassanként balzsammal kenegeti ezt az ismeretséget és teljesen más oldalát fedezhetjük fel. Érzései lennének?

„Én csak magamnak vagyok.”

A szabályok megléte, sokunk számára ismeretős terep. Ugye? De valahogy most más. Könnyedebb. Amit magam hiányolok, az a cselekményből egy kis plusz. Kellene bele egy kis dráma vagy krimi szál.

„Téved, ha azt hiszi, csak úgy kisétálhat.”

A főhősünk térdre kényszerítésének - vagy nevezzük inkább hatalmi harcnak - a kezdettől fogva tanúi lehetünk. Követelőzik, ám meglepetésünkre adott helyzetben képes adni. Többet is, mint saját maga gondolná. A kompromisszum központi jelentősége tetszett.

„Jó tudni, hogy vannak elvei.”

Kötődés. Kíváncsian várom, hogy visszavezet e minket a gyökerekhez.

„Nem normális ez a fickó.”

Tulajdon és versengés. Egyik részem szeretné, ha ezeket a fontos építőkockákat kidolgozná. De bevallom ez a történet inkább egy erotikus regény, mint egy „keressük a háttértartalom mondanivalóját„.

„Csak utat mutatni.”

Vedd kezedbe kapcsolj ki és lazíts. Tökéletes olvasmány egy esős – mert ugye hóban szegény napjaink vannak – estén, mikor csak valami lazára és nem agyalós novellára vágsz!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése