Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Anne L. Green: A sötétség fogságában (Bővített kiadás)

Anne L. Green: A sötétség fogságában 
(Bővített kiadás)

Sziasztok!

A magyar alkotók munkái felé történő nyitásom úttörőjét Anne személyesíti meg munkásságával. Nem vagyok híve, hogy az alkotót az olvasó közönség befolyásolja. De jelen esetben, azt a tábort erősítettem, aki szívesen olvasott volna még egy részt Anthonyról, másrészt a hatalmas családról, akik a mindenség alapját képezik a történetben.


Szerző: Anne L. Green
Cím: A sötétség fogságában
Kiadás éve: 2018
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám:  520 oldal

„(….) milyen jó lenne csak egyszer nem ésszel, hanem szívvel élni.”

Nem tudtam a kísértésnek ellenállni és első mozdulatomban egymás mellé helyeztem a két kötetemet. Kiismerhettetek annyira, nálam az első borítója a telitalálat – említettem is anno. Örülök, hogy a tenger-kéksége, mélysége és sejtelmessége a bővített kiadás fedőlapján is helyet kapott.

„Nincs semmi esélye”

Átpörgetve a lapokat a legelső, ami szemet szúrt számomra, hogy megszűnt a fejezet számozott elkülönítése. Kicsit elmélyedve a lapok tartalmában rá kellett jönnöm, élt a struktúrájának átrendezésével. Ne ijedjetek meg! Nem kapott Andrew új szerelmet! ;-) Hopsz egy kicsi spoiler.

„Miért kell neked mindig mindent és mindenkit megérteni?”

Vissza a szerkezeti egységeinkhez. Egy kicsit összevont, egy kicsit toldott, néhol foltozott és elértünk egy teljesen ismeretlen részt, melyet sanda mosollyal az arcunkon üdvözölhettünk.

„Fájt, mert sejtettem, hogy csak az én segítségemből nem kér.”

Továbbra is nagy kedvencem, ahogy igába hajtja a saját momentumait vagy éppen a külvilágból merített tartalmas idézeteket. Szeretem, ahogy klappolnak.

„Bármibe kapaszkodtam volna, ami segít, hogy ne sodródjak (….)”

A váltott szemszöget megtartva ismerhetjük meg a történéseket. Bepillantást nyerhetünk a maffia világába. Andrew számvetése a múltról, a jelenről és a lehetséges jövőről elgondolkodtató. Mennyi mindent szeretne elérni, de van e hozzá mersze?

„Már megint ez a gavallérkodás.”

Chris egy igazi 22 éves pályáját építő, elszánt fiatal nő, munkaközpontú megjelenése példaértékű. ;-) Ugyanakkor mintha kiégés szele érintené a mindennapjait.

„Tejhatalmat kapsz.”

Mindkettejük tetteit nyomasztó emlékek és álomképek közötti egyensúlyozás teszi igazán izgalmassá.

„A bosszú zavaros”

Anne nagy hangsúlyt fektetett a történet azon oldalára, mely által az érzéseiket és pillanatnyi érzelmeiket ismerhetjük meg behatóbban.

„Lelkiismeret- furdalása csak annak lehet, akinek van lelke.”

Igazi lélekbúvárkodás ez a történet. Félelem, fenyegetés, irónia, megkérdőjelezés.

„A remény azoknak a luxusa, akiket nem terhel a végzet.”

A kezdő kötetünket kiegészítve újabb fejezeteket ismerhetünk meg Andrew szemszögéből. Továbbá bepillantást nyerhetünk Anthonyval kapcsolatos eseménysorozatokba és jelentős momentumokba. Jót mosolyogtam a nászút kiegészítésén. Azt hiszem, ez kellett még oda, hogy teljes legyen.

„A férfiak alapvetően félnek a nőktől (….)”

Több esetben élt az idézetek cseréjével megbolygatva ezzel a fejezet jelentőségét. Kihangsúlyozva általa valami mást a belsejéből.

„Így alakult hát….”Fondorlatos választás volt egy kis hétköznapi ízt csempészni, a megszokott „boldogan éltek”-et követő évekbe. Ezt követően Anne fantáziája újra belelendült, hogy vmi újdonsággal lepjen meg minket. Egy kis dráma, egy kis feszültség – boszorkány konyhájának egyik rejtett sarkának, hálójában csücsülő póknak érzem magam, aki csak pislogva szemléli, hogyan készül a bűvös elegy. Lépésről –lépésre.

„Semmit sem változott. Ugyanaz a laza, vagány fickó volt, aki annak idején.”

Következő hozzávalók: kétségbeesés, büszkeség és segítség. Micsoda trió!

„Miért kockáztatnál ekkorát?”

Aztán leesett! Megtörténik egy következőkben kibontakozó fontos szál bevezetése. Egy kis ízelítőt kapunk a jövőből. Tetszik! Az ellenségből barát vagy barátból ellenség?

„(….)hajdani legnagyobb ellenségem (….)”

A testvériség központi szerepe - egy jellemző észjárás. Hm…. micsoda elegy.

„Úgy érzem, mintha nem az ajtón kopogtatna, hanem belopózna az ablakon.”

Aztán egy jelentőségteljes pillanathoz érkezik. Egy csepp Anne - elixír! Egész pontosan a 474. oldalon. Haha J látom magam előtt, ahogy felpörgetik a könyvet. Ne lapozz előre, jobb és élvezhetőbb, ha magad érsz oda!

„Felülírtam a sorsomat”

A szavak legszorosabb értelmében így van! A legtalálóbb és legkifejezőbb tartalmat foglalja magába a záróakkord nyitánya.

„Ebben a világban nincsenek lezárt akták.”

Vajon hallunk még róluk a későbbiekben? Vajon mi lett a Samuval?

Köszönöm, hogy a varázslat részese lehettem újra!


Nagyon várom, hogy megismerhessem Reggie Ördögi kísértését!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése