Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Karina Halle: Túl közel hozzád

Karina Halle: Túl közel hozzád

Sziasztok!


Egy kis romantikusra éheztem. Sokan dicsérték – akik eredetiben olvasták - Karina munkáját. Így mikor híre futott rögtön tettem is listára. Most sorra került.


Szerző: Karina Halle
Cím: Túl közel hozzád
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám:  414 oldal

Az akarat központi szerepe nagyon tetszett!

“Erős akarat diadalt arat!”

Sokszor halljátok tőlem, hogy első élmény, illetve egy kötet alapján nem tudunk igazából valódi véleményt formálni. Ezt továbbra is tartom. Megkedveltem, de nem győzött meg teljesen.

„– Mindent érted tettem, mindent a világon!”

Kaptunk egy szerethető alaptörténetet, viszonylag kevés szereplővel. Előszó és utószó megléte számomra mindig pozitívumként szerepel. Így volt ez most is, teljes lett általuk. Ám nekem kicsit túlságosan húzottra sikerült az eleje. Lássuk be kevesebb akrobatikával és több drámával egész jó kis történetet lehetett volna belőle kerekíteni. Több mint egy „romana”, igazi kis limonádé.

„Mi együtt mindent megoldunk.”

Kevesebb hangsúlyt kapott a leglényegesebb szál, mégpedig az a bizonyos 16 évnyi korkülönbség. Pedig vártam, hogyan is fogja velünk elfogadtatni az ő párosukat.

„Nincs időm olcsó játékokra. Badarságokra! Tudom, hogy mit akarok, és ha rátalálok arra, amire vágyom, ráhajtok.”

A válás előzményei kifejezetten magas labdának bizonyultak. Tetszett, ahogy felvezette. Érzelmi lehetőségekben gazdag egy ilyen szituáció, mégsem használta ki a későbbiekben. Hozzá kell tennem, hogy az irány, amelyet ő választott szerethető és könnyed, de kár volt egy ilyen jó lehetőséget elszalasztani.

„– Jó dolog együtt lenni egy olyan nővel, aki tudja, hogy mit akar, és képes is tenni érte.”

Will iránti szimpátiám előbb az együttérzésből, sajnálatból fakadt, majd a kitartó, határozott küzdelme elnyerte tetszésemet. Igen, itt tökéletesen megmutatkozott a korához illő „tudom mit akarok” határozottság, érettség.

„– Én viszont nem úgy viselkedtem, mint a Mesebeli Herceg, igaz?”

Jackie karaktere, egy igazi sérült kismadár. Akihez, ha közelítel összerezzen és megpróbál elreppenni. Aranyos, kedvelhető, olykor mulattató, ugyancsak egy erős horderejű múlttal.

„És nagyon megbántam a döntésemet.”

Úgy érzem az erotikus részek elvették a lehetőséget, hogy jobban kibontakoztassa a jellemeiket. Problémáikat.

„És mi van, ha én ezt nem akarom?”

Örültem Ty cserfességének, egy gyermeki karakter mindig ígéretes garancia a szórakozásra. Jóízűen megnevettetett és mosolyt csalt az arcomra.

„A szerelem olyan, akár egy háború, és a fele idő azzal megy el, hogy az ember saját magával harcol.”

Sok lehetőség maradt parlagon a sorok között. Szerettem és valószínűleg újra fogom olvasni, de kicsit sajnálom, hogy nem csapott a lovak közé.

„És mindent miattam, értem tesz.”

A magány, a bűntudat és az én + te –ből mi-vé válás mindig is jó alapanyaga lesz a romantikus történeteknek.

„(….)a magány úgy illik hozzá, akár a kesztyű a kézre.”

Köszönöm, hogy olvashattam! Várom, hogy további munkájával is megismerkedhessem és megerősítse bennem képességeit és belé vetett bizalmam!


Bitten


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése