Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Karina Halle: Bűnbe született

Karina Halle: Bűnbe született

Sziasztok!Karina Halle neve nem ismeretlen számomra, előző kötete olvasása során szerzett benyomásaim alapján alkottam egy homályos képet mire is számíthatok. Ég és föld a két kötet!
Szerző: Karina Halle
Cím: Bűnbe született
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám:  340 oldalSokáig halogattam.  A miértje egyszerű. Sorozatokat jobb egyszerre lepörgetni, nekem legalább is. De most elcsábultam. Sebaj, februárban újraolvasom. :D

„Mindenkinek, akit a sebei tettek azzá, aki – ez a könyv a tiéd”

Egy mutatós borító mögött lássuk mi is rejlik. A történet jelen kötete múltra és jelenre egyaránt épít. Érdekes, milyen jól vette ki magát az E/1 és E/3 személyben megírt pillanatok sora. Egy igazi bevezető kötetnek érzem, hiszen megfelelő alapokat fektetett le, melyekre a továbbiakban építkezni fog.

„Ez lesz az utolsó alkalom.”

Ellie hányattatott sorsú, gyermeki múltját feledni képtelen. Maradandó károkat okozott személyiségében és mindennapjaira sötét árnyékként vetül. Hogy a bosszút tűzné ki célul? – Nem. Nem feltétlen. Azt hiszem belefáradt és tudatán kívül is a kiutat keresi.

„Végre én.”

Első bepillantásra nem igazán éreztem megfelelő párjának Camdent. Aztán előre haladva, ahogy a kártyáit egymás után fordította fel és játszotta ki Karina, kezdtem megkedvelni.

„Az én szakmámban az embernek úgy kell tapadnia a sikeres emberekhez, mint a ragasztó.”

Miért mar a kígyó? – mert nincs más mivel védekezhetne. Elgondolkodtató.

„(….) mintha ki akarná szedni a tintából a titkait.”

Jim karakterének pályafutása megmosolyogtatott. Ki mit lát a családi összetartásban….

„A sebhelyeid, a sérülésed, ezek tettek téged azzá, aki vagy.”

Komoly tényezőként van jelen a bizalom és a bizalmatlanság. Tartottam, hogy kibillen a neki szánt helyről, de pont jókor és megfelelő mértékben adott nekik szerepet. A szorongás és a félelem, olyan Ellie-nek, mint egy társ. Hiszen kevés pillanat adódott, mikor nyugodtan hajthatta fejét nyugovóra.

„(….) mivé tettek téged.”

Meglepett Camden múltja, kötetlenségében gondolkodtam, aztán kiderült, bizony akad horgony, mely korlátokat szab számára.

„Mindenben találhatsz szépséget és művészetet, ha elég erősen akarod.”

A teljes szerkezetét figyelembe véve a minap játszódó dialógusok és visszaemlékezések állandó dinamikát biztosítottak az események számára. Néhol lassabb, másutt pörgősebb.

„Ha szerencséd van magadon viselheted, hogy (….)”

Megfelelő felvezetést és kellően bosszantó befejezést kaptunk, hogy tárt karokkal várjuk a következő részt. Kíváncsian várom, mit fognak tenni a továbbiakban.

„- Hova megyünk?
- Hát a múltba.”

Jó választás volt! Köszönöm, hogy elhozták nekünk!

Ajánlom mindazoknak, akik szívesen bepillantanának az élet negatív oldalának néhány traktusába!
Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése