Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban

Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban

Sziasztok!Emlékeztek?! Meglátom, szemrevételezem és kosárba teszem. Sorozatokkal óvatos vagyok, számtalan véget nem ért példát tudnék felhozni. Bízva az ígéretes kezdetben landolt az asztalomon Lili Green történetének második része.


Szerző: Carrie Cooper
Cím: Ügynök tűsarkúban
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám:  604 oldal
Egy markáns borítójú, nehézsúlyú gyilkosságra alkalmas eszközt tanulmányozok éppen. Az a nagy igazság, hogy javára vált a magas oldalszám.

„– És ma este ismét szükségem lenne a diplomatikus problémamegoldó képességedre.”

Felpörgetve a lapokat, számozott fejezetekre tagolva ismerkedhetünk meg a történettel. Be kell valljam – ugyan egyértelműek voltak a váltások – nekem hiányérzetem van picit a különböző szemszögek feltüntetését illetően. Nem eget rengető hiányosság, lehet inkább el vagyunk kapatva ezt illetően.

„– Te meg hogy kerülsz ide?! – nyögte ki nagy nehezen.”

A teljes történetet szemlélve, egy lezárt eseménysorozatot tudhatunk az olvasmánylistánkon. Ugyan különálló kötetként is hirdetik, én mégis amondó vagyok, hogy ha már egyszer szeretném próbára tenni, a jobb élmények tekintetében érdemes az elején kezdenünk a sorozatot.

„Itt csak olyan lányok dolgoznak, akiknek ha csak egy hetébe is belelátnál, elszégyellnéd magad, hogy férfi vagy.”

Le kell írjam, fejlődött. Mégpedig: sokkal könnyedebben sikerült elénk tárnia az eseményeket, mint az előzőben. Gördülékenyen zajlottak a történések. Közelebb éreztem magamhoz Lili karakterét.

„Nem volt más, mint egy hétköznapi lány, aki tűsarkúban játszott ügynököt.”

Továbbra is távolságot tart az erotikus tartalmaktól, szóval bátran kezébe vehetik azok is, akik nem túlzottan szeretik ezt a momentumot. Amit talán még kicsit csiszolnia érdemes, az pontosan az ilyen események kikerülésével - hirtelen elvágásával - keletkező „árok”.

„Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ezt hogy oldod meg… – tette hozzá széles mosollyal.”

Továbbra is tartom a véleményem, mely szerint kellően pörgősek és élettelteliek a megmozdulások. Élveztem az őket körülvevő környezet leírásait, a karakterek bemutatásait. Szinte megelevenedik a szemünk előtt.

„– Kíváncsi vagy, mi? – kérdezett vissza végül sejtelmes mosollyal.”

Örülök, hogy jobban megismerhettük az előzőekben összekovácsolódott trio tagjait. Reménykedem, megismerhetjük Zach és legfőképpen John jövőjének bizonyos szakaszait. Mr. Fuller karaktere erős és számos lehetőséget rejt, ellentéte a hozzá tökéletesen passzoló Zach emberi, közvetlen és gyengéd jellemének.

„Igazad volt, Amanda, ez tényleg nem az én világom. Semmi keresnivalóm itt. Az égvilágon semmi.”

Kevésbé itta át a történetet az orosz vagy éppen az olasz háttér, nem éreztem hiányát – lekötött a cselekmény.

„– Te tényleg becsuktad a szemed, amikor lőttél?”

Kíváncsian vártam Lili újabb bevetését. A kötet humorban gazdag, a dialógusaik könnyedek és igazán szórakoztatóak voltak. A csipkelődések megnevettettek.

„Ez a Fuller, mint valami magányos Rambo, végigpusztított mindent, amit ért!”

Magunk között szólva, szívesen olvastam volna egy szemszöget a bárban történt táncról.

„Hiszen azzal, hogy megismertem, és általa megélhettem valami egészen különleges dolgot, olyan ajándékot kaptam az Égiektől, amit soha senki nem vehet el tőlem.”

Varrtunk el közösen több szálat, de akad még itt bőven bontogatásra szoruló eseményszál. Nagyon megkedveltem Agathe-t és családját!

„….most sem tűnt meglepettnek …..”

A végére nem számoltam! Meglepi! Azt hittem, először kapunk egy teljesen új finish-t, ember tervez Isten végez – szokták emlegetni.

Számtalan kérdésem van! Nem okés ez így, folytatást szeretnék!

Örülök, hogy olvashattam! Köszönöm, hogy eljuttatták hozzánk!

Ajánlom, a krimit és a könnyed romantikát kedvelőknek!
Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése