Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Maya Banks KGI 4.

VendégBlogger
Maya Banks KGI 4.

Sziasztok!


Itt vagyok újra, Maya Banks KGI sorozatának 4. részéről hozok egy kis véleményezést. A magyar megjelenés előtt tartottam egy kis eredeti angol nyelvű újraolvasást, hogy még frissebbek legyenek az emlékeim. 

Maya Banks sorozatában a katonai múlttal vagy jelennel rendelkező Kelly fivérek állnak a középpontban. A Whispers in the Dark-ban a korábbi részekben nem túl sokat szereplő Nathan-t ismerhetjük meg jobban.

Borító:
Elhatároztam, hogy a sorozat részeit angol nyelven is beszerzem, így a képen már a saját példányom látható. Az eredeti amerikai kiadások az ún. mass market változatban jelentek meg, ezek a könyvek kisebb méretűek az átlagosnál. A borítóképet most is nagyon szeretem, illik Nathan történetéhez, na meg nekem alapból is bejönnek a katonai stílusú képek. :)
Szerző: Maya Banks
Cím: Whispers in the Dark
Kiadás éve: 2012
Kiadó: Berkley
Oldalszám: 352 oldal

A Whispers in the Dark-ban van egy olyan fordulat- ami tulajdonképpen átszövi az egész részt, a fő cselekményt – , amely szerintem megosztó lesz majd a magyar megjelenéskor is, és amit először én is kétségekkel fogadtam, hogy vajon mennyire fog jót tenni a sorozat eddigi felépítésének, hitelességének. Spoiler nélkül nehéz róla beszélni, így nem is akarom lelőni a poént. Jöjjön inkább egy kis összefoglaló magáról a részről.

*** TÖRTÉNET BEVEZETÉSE ***

A könyv középpontjában ezúttal Nathan áll, a Kelly tesók ikerpárjának egyik tagja. Nathan a legutóbbi afganisztáni küldetés során fogságba esett. Már hónapok óta ott van, és kezdi elveszíteni a reményt. Mígnem egyszer csak megjelenik
Ő
Shea a könyv női főszereplője, nagyon fontos szerepet tölt be a történetben. A lány véletlenszerűen rátalál Nathan-re, bár talán mégsem véletlenül, egyszerűen megérzi, hogy a másiknak szüksége van rá.

Nathan azt hiszi, megőrült, mikor először hallja a titokzatos jótevő hangját, aki az ő angyala lesz. Később már mindig várja, hogy a lány újra ’megjelenjen’, aki az ő egyetlen támasza lesz, aki erőt ad neki ahhoz, hogy újra harcoljon, és reményt, hogy visszatérhessen a családjához. És bár nem látják, de érzik egymást.

Eközben a család égre-földre keresi az eltűnt Nathant, de egyszerűen nem találnak semmi nyomot, ami elvezethetne hozzá. Mígnem egyszer csak váratlan segítséget kapnak egy névtelen jótevőtől…

Miután a KGI csapat végre megtalálja és megmenekíti Nathan-t, Shea egyszer csak eltűnik.        A lánynak is megvannak a maga titkai, ami miatt menekülni kényszerül az üldözői elől, és bár nem akarja Nathan-t belekeverni az ügyeibe, de fél évvel később számára is elfogy a remény, ezért felveszi újra a sráccal a kapcsolatot… 

***
Ez hiába egy akciódús és krimiszállal szőtt történet, akkor is egyértelműen nőknek íródott, mert tele van közben érzelmekkel. Egy kicsit már talán giccses is, de én akkor is szeretem és kilóra megvett magának a sorozat.

Nathan és Shea is belopták magukat a szívembe. Mikor először találkoztak személyesen, szemtől-szemben hőseink, jaj, a szívem. <3 Kialakult köztük egy olyan érzelmileg mély kapocs, ami általában két ember között sokkal hosszabb idő alatt szokott (vagy még akkor sem). Hiába nem találkoztak korábban, ők már ISMERTÉK egymást, így, csupa nagybetűvel.

A történetben felbukkannak ismét a külsős KGI tagok, valamint ha távolról is, de megismerhetjük Shea nővérét, Grace-t, aki ha nem is szerepel sokat, mégis szerves része lesz egy bizonyos történésben, és annyit elárulhatok, hogy miatta is érdemes lesz figyelni a következő részt.

Összvéleményem
Pozitívumok: az írónő nagyszerűen vegyíti az izgalmat a szívmelengető pillanatokkal, a két főhős pedig ismét nagyon szerethető.
Negatívumok: az első oldalakon meglepődtem azon a bizonyos említett fordulaton, és akkor még voltak kétségeim ezzel kapcsolatban, egy idő után viszont már annyira belefeledkeztem a történetbe, hogy az írónőnek sikerült velem elfeledtetnie a megdöbbenésemet, így tulajdonképpen nem tudok negatívumot mondani. :)

Kedvenc idézetek:
„If normal means I’m not with you, then I never want to be that man.”
„Ha a normális azt jelenti, hogy nem lehetek Veled, akkor soha nem akarok az az ember lenni.” /szabad fordítás/

„I’ll protect you with my life because you are my life.”
„Az életem árán is megvédelek, hiszen Te vagy az életem.” /szabad fordítás/

„You’ve been mine since the day you answered me in my darkest hour.”
„Az enyém vagy a nap óta, mikor életem mélypontján megszólítottál.” /szabad fordítás/

„She belongs to you so now she belongs to us.”
Ő hozzád tartozik, tehát most már hozzánk is.” /szabad fordítás/

Értékelés: 5/5

Köszönöm, Bitten, hogy itt lehettem! :) Legközelebb a folytatással jövök, ami szintén izgalmasnak ígérkezik, hiszen van egy olyan befejezetlen szál a Whispers in the Dark-ban, amire a következő rész adhatja a megoldást. 

Sarahangel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése