Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Sziasztok!

Közeleg a karácsony, nálam kész fejetlenség uralkodik. Gondolom Nálatok is. Minden napra jut valami. Kaptam egy új receptet, gondoltam kipróbálom. Aztán míg a tészta pihent, én bűnbe estem. Majd míg a tészta sült, megint csak volt pár szabad percem.Szerző: Tomor Anita
Cím: Nyolc éjszaka
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Pyrus Kiadó
Oldalszám:  334 oldal
“Nem akarok egyedül utazni.”


A napokban jelent meg mai választásom alanya. Tomor Anitától, már volt lehetőségem az előbbi két regényét olvasni, melyek meggyőztek, hogy visszatérjek. Számomra fontos, hogy küllemükben is szemnek tetszőek és tartalmasak legyenek. Tetszik a színes, emberi mivoltot sugárzó borító és a címünk betűstílusa.

„Lássuk csak milyen regényeket ír?- böngésztem tovább.”

Ryan és Trish szemszögeiből ismerhetjük meg az események árját. Jó választásnak tartom, a váltott nézőpontokat, hiszen közelebb kerülhetnek hozzánk a szereplők. Első gondolatom: „Vajon a címünk egy valós időkorlátra utal?”

„Még mindig nem mondtam igent!”

A regény helyközpontú, a részletes leírásokból mi magunk is elképzelhetjük mindazt, melyeket a szereplőink látnak és tapasztalnak adott helyen. Nagyon tetszett, hogy magam is bebarangolhattam velük a meglátogatott helyszíneket.

„- Nem tartozol semmivel.”

Több szereplőt volt lehetőségünk megismerni, de inkább ragaszkodott a pillanatnyi betekintéshez kapcsolataikba. A barátikör népes és több lehetőséget adott a regény alaptörténetéhez. Tetszettek a csipkelődések és apró szurkálódások. Sugar Daddy?! – Jól sejtem?

„- Szeretem fogni a kezed – mosolyodott el.”

Ryan egy egyszerű ember szeretne lenni, de a munkaköre nem igazán teszi ezt számára lehetővé. Bonyodalmak és népszerűség kereszteződésében állva, nem egyszerű egy kapcsolatra fókuszálni.

„- Most nézem a pletykalapokat.”

Trish kapta a zárkózott szerepkört. Bevallom én egy kicsit drámaibb körítést még el tudtam volna viselni, de így is könnyed és szerethető volt a megteremtett légkör.

„A világ a feje tetejére állt.”

A vége felé haladva, egyre inkább gondolataimba férkőzött a folytatás lehetősége. Vajon részesei lehetünk e még a közös útjuknak?

„- Hogy teltek volna a napjaid, ha nem csöppentem volna bele az életedbe?”

És megsült a sütim! Óvatosságra inteném a hasonlóban gondolkodókat, könnyen meg lehet feledkezni a körülöttünk zajló eseményekről, így az éppen sütőben készülő Sós rudacskák egy adagjáról is. Még pont időben kaptam észbe ;-)

Sokat mosolyogtam az üzenet váltásaikon, egy csipetnyi újdonság.

Találtam a könyvemben egy üzenetet, pontosan egy év múlva esedékes. Én ott lennék, ha lenne hol! ;-)

Örülök, hogy olvashattam. Megkedveltem őket és kíváncsivá tettek. Köszönöm, hogy pár napjuk részese lehettem!

Ajánlom egy kandalló előtt ücsörgős, igazi téli havas estéhez! Kezedben egy pohár borral még tovább fokozhatók az örömforrások!
Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése