Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Kimberly Belle: Hazugság

Kimberly Belle: Hazugság

Sziasztok!

Azok közé az emberek közé tartozom, aki lehetőségei szerint műveli és élvezi a szokásainkat. December 6. nálunk nem csak a kicsik megajándékozásáról szól. Bizony!- Kapnak a nagyok is, hiszen ők is gyermekei valakinek. Így lehetősége van a fiatalabb korosztálynak is krampuszkodni. Az éven meglepetésben volt részem, a cipőmben nem csak a megszokott várt apróságok lapultak, hanem egy kiszemelt molyutazás is. Levelem célt ért.Szerző: Kimberly Belle
Cím: Hazugság
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Tericum Kiadó
Oldalszám:  320 oldal

“- Te vagy a legdrágább számomra az egész világon.”

Kimberly Belle neve a hazai olvasóközönség számára ismeretlenül cseng. Jelen kötetünk az első, mely magyar fordításban megjelent. Reményeim szerint nem az utolsó!

„Az egyetem megtanított arra, hogyan legyek feminista, a házasság meg arra, hogyan legyek gyakorlatias.”

A Tericum kiadó gondozásában jelent meg a történet, méghozzá a Lélekvesztő könyvek csoportjának tagjaként. Találónak érzem az elnevezést, leginkább a ránk gyakorolt hatása miatt és nem utolsó sorban az Iris életében bekövetkezett változások miatt is.

„De Seattle? Mi van ott? Ki van ott?”

A történet fő vonalát a nyomozás adja. Iris személyén keresztül élhetjük át az őt ért megpróbáltatásokat. Az első oldalak után rögtön megfogalmazódott bennem, hogy szívesen olvasnék tőle romantikus hangvételű alkotást is, mert kifejező képessége könnyed, szeretetteljes és tisztelet érződik minden sorában.

„Miféle pasas az, aki semmit sem hagy maga után, még egy rágópapírt vagy egy darab aprópénzt se?”

A kiadás eredeti borítóképe is különleges, de számomra mégis a mi kiadónk által választott külső az igazi favorit. Több érzést is sugall számunkra: elveszettség, kétségbeesés, magány, bánat és végtelenség, de tökéletesen ellensúlyozza a természet adta szemetgyönyörködtető egyszerűség és érintetlenség. Abszolút Kedvenc!

„Az özvegynek vigaszdíjként igazán kijárhatna a rózsás, üde, ragyogó arcbőr.”

Az igényes külső, magával ragadó és témájában fantasztikusan kidolgozott belsőt rejt. A teljes eseménysorozat az érzésekre alapoz. Kimberly igazán különleges precizitással ragadja meg a különféle érzéseket, legyen az pozitív vagy negatív. Játszik velünk és belsőnket szorongatja. Nagyon tetszett, hogy minden pillanatnak van egy érzelmi háttere, üzenete: bánat, öröm, szeretet, kétségbeesés. A pszichológia aknamezőjén végig sétálva oldalról –oldalra robbantott fel újabbakat.

„Megesketett az anyám sírjára, hogy megteszem.”

Egy igazi idilli képpel indítunk, aztán jön egy hazugság. Egy olyan értékű hazugság, mely egy életet dönt romba. Számos „miért” kérdésnek lehetünk tanúi, megismerve az aprólékosan kidolgozott, részletekbe menő válaszokat is.

„Ez attól függ, kinek hiszel.”

Az írásmódja tagolt, megfontolt és jól szervezett. A szereplői egytől-egyig belopták magukat a szívembe. Megkedveltem, megsajnáltam és értetlenül által a tények előtt. Örülök, hogy egy erős, kitartó és küzdeni akaró Irist teremtett nekünk.

„Miért hívják bánatnak, amikor igazából egy egész sor szörnyű érzelem: zavarodottság és megbánás, düh, bűnbánat és magány egy szóba csomagolva?”

Will esetében döntésképtelen vagyok, hogy kedveltem e vagy sem. A józan eszem Iris mellé áll, a naiv kis énem beleesik az Iris hibáiba és lehet végül másképpen döntött volna.

„A gyász, végtére is, egy magányos vállalkozás.”

Különleges vonás számomra, hogy a megteremtett szereplők személyisége beférkőzik a bőrünk alá. Megszerettük Dave-t, mert bármilyen áldozatra képes a testvéréért. Jóleső érzés töltött el minket, mikor a szülők - Dave – James - Evan párbeszédeket olvashattuk. Igazi egységet képeztek, és az általuk képviselt szerepkörök letisztultak, az olvasó számára a leírások átérezhetőek voltak. Igazi értékeket képviselnek.

„A szemem azonban már kinyílt.”

Szerettem, hogy Kimberly a mindennapokból ragadott ki problémákat, dolgozta fel őket és egy igazán különleges történetbe építette be számunkra, melyek szinte filmkockaként peregtek a szemünk előtt. Megkedveltem könnyed humorát.

„Három másodperc”

Ez a kötet helyet követel magának a kedvenceim között és meg is kapja az idei év dobogósai közötti, megérdemelt helyét!

Köszönöm a Tericum Kiadónak, hogy lehetőséget adott az Írónőnek és Nekem a közös utazásra! Egy rajongója már van, ha lehetőség van rá, én még szívesen olvasnék Kimberly Belle történetet! Új kedvencet avattam!

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik megfejteni a feltett „miértek” mögött rejlő válaszokat!Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése