Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Carrie Cooper: A szemtanú

Carrie Cooper: A szemtanú

Sziasztok!

Mai érdekesség, amelyet hoztam számotokra az „Álomgyár” berkein belül bontogatja szárnyait. Sok esetben döntő szerepe van a borítónak, mely által előbb szembetűnik, azt követően pedig a kosaradban landol. Egy fontos lépést kihagytam, mégpedig a fülszöveg szemrevételezése. Sokaktól szoktam hallani, nem olvassák el – végig gondolva akad kötet, mely mondhatni, vakon került utamba, de a legtöbb esetben utána nézek a kiszemelteknek.


Szerző: Carrie Cooper
Cím: A szemtanú
Kiadás éve: 2016
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám:  416 oldal


Jelenlegi információim szerint, első kötetes magyar Írónő alkotásával volt lehetőségem megismerkedni. Megmosolyogtató szokás az álnéven történő írás, talán a magyar nevek nem olyan hangzatosak és dallamosak, mint egyéb nemzetiségeké.

„- Ma melyik fogás lesz a befutó? A saláta vagy a spagetti?
Jó ég! Még ebédelni is ilyen unalmasan és kiszámíthatóan szoktam? – döbbent meg Lili. Elhatározta, hogy itt az ideje ezen is változtatni.”

Érdekes a borító, hiszen az adott momentum, melyet lencsevégre kaptak, kicsit kacifántosabban valósul meg. Itt inkább egyéb érzelmi lehetőségeket sugall. Lássuk be, igazi adrenalin lökettel indítanak az események.

„Hogy felejthette el bezárni az ajtót?”

A történetbe merülve, sokszor tanácstalanul pislogtam. Ugyanis hol E/3-ban olvashattunk, azt követően pedig a szereplők szemén át láthattuk az eseményeket. Összezavart. Kibillentett. Külön fejezetekre tagoltan ismerhetjük meg a történéseket. Most magam ellen fogok szólni, én aki szeretem a tagoltságot, kivételesen úgy éreztem kevesebb és hosszabb terjedelmű fejezetszámmal is elegendő és élvezhető lett volna. De ez egy kis formaság, az eseményekből nem vett el.

„Inkább csak az zavarta ilyenkor, hogy a hírnevén esik csorba, hiszen mindig is a tökéletességre törekedett,(….)”

Örültem, az idő múlására tett apró utalásoknak. Fontosak, legyen az kisebb intervallum vagy nagyobb. Rövid időt ölel fel a történet cselekménye, majd a végén tanúi lehetünk egy időbeli ugrásnak.

„– Jól tudom, hogy látta a támadóját?”

Lili Green karakterét megkedveltem. A vele átélt eseményeket néhol kicsit darabosan, de egyébként gördülékenyen oldotta meg az alkotó. Élvezhető cselekményszálat kapott és kicsit távolságtartó módon ismerhettük meg és követhettük nyomon a történések alakulását.

„Eddig is nyilvánvaló volt számára, hogy a fegyveres nem agyaggalambokra vadászott,(….)”

Az erotikus szálakat mellőzi a kötetünk. Mely sokak számára meghatározó lehet.

„Ha már nem válhatott káprázatos szuperhőssé, mindent megtett azért, hogy meglévő adottságait a legelőnyösebb módon hangsúlyozza és formában tartsa.

Egy könnyed, kedvelhető romantikus szálat szőtt nekünk az Írónő a maffia zord világába. Fordulatokban nem szenvedtünk hiányt, meglepetésekkel is készült számunkra Carrie.

„Egy alkalommal jutottak csak közel hozzá,(….)”

Az események leírása pörgős, szemünk előtt könnyen alakot öltő történésekkel. Az ügynök párosunk érinthetetlenebb fele, John több lehetőséget hagyott maga után kiaknázatlanul. Vajon kap e lehetőséget a továbbiakban?!

„….előtte hever a kulcs.”

Zac, igazán szimpatikus jellem.

„– Mondd, hogy nem ő volt ott!”

A cselekmény negatív oldalát képviselő Nikosz A Görög”, vérbeli maffia vezér jellemzőkkel ruházta fel. Érinthetetlen, szinte minden szempontból. Szinte!  Távolságtartó, tekintélyt parancsoló fellépése jót tett a kötetnek.

„– Most mihez kezdjek veled, mondd?”

Szerény személyem, Adam karaktere is megérintette. Akadt néhány kérdésem, létét illetően. Hátha?!

Összességében, egy izgalmas kaland és krimi regényt volt lehetőségem olvasni. Érdekessé tették és gazdagabbá a helyszínek leírásai. Humoros csipkelődések megnevettetek.

Tetszett! De, még tudnám picit fűszerezni. Várom a folytatást!

Köszönöm az Álomgyár kiadónak, hogy megismerhettem Lili Green történetét!

Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése