Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Veda Sylver: Törékeny boldogság

Veda Sylver: Törékeny boldogság

Sziasztok!

Az a helyzet, ezt a bejegyzést nem terveztem. Tegnap mikor meghozta a postás, felütöttem és ott ragadtam, aztán éjszaka mikor befejeztem gondolataim és benyomásaim bejegyzésért kiáltottak. Vannak olyan történetek, melyeket ha kinyitsz elmerülsz benne és csak lapozol tudattalan, majd arra eszmélsz, hogy nincs hova tovább.

Szerző: Veda Sylver
Cím: Törékeny boldogság
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Gyémántfelhő Kiadó
Oldalszám:  332 oldalHol is kezdjem?! Tetszett! - Na jó lássuk kicsit bővebben :)

Molyon szemeltem ki a kötetet, majd megrendeltem. Találó a borítója! Fekete és zöld párosa, igazán jól mutat.

„- Előbb áruld el, ki ő!
- Titok!”

Első kötetes alkotó munkáját tartom kezemben. Romantikus szálat, drámai vonalat és erotikus pillanatokat is tartalmaz.

„A híres Daniells fiúk!”

Váltott szemszögből ismerhetjük meg a történéseket. Nagyon tetszett és örülök, hogy erre a döntésre jutott. Fejezetekre tagoltságát egyedi módon oldotta meg, mely számomra kicsit idegenül hatott. Úgy gondolom, bátran használhatta volna a megszokott jelölésformákat, de egyediségre törekvés szempontjából az élményből nem vett el az általa követett forma.

„Nekem ez nem fog menni.”

A történet több szereplőre koncentrál. Szöget ütött, hogy a Daneills fiúk nyomán fogunk tovább indulni vagy a baráti körből megismert vonal keresztezésével tervez a jövőben. Ígéretes! Megkedveltem SLy, Mark és Martina egyéniségét is. Szívesen olvasnék még róluk!

„Ám többet jelentett nekem annál, mint hogy olyanra vegyem rá, amit másnap, vagy akár már pár óra múlva megbánhat.”

Rebeccára ruházott jelleme és szemünk előtt kibontakozó jelene beszippantott.  Volt lehetőségem megkedvelni és néha fogni a fejem. Az elején többször egyetértettem a „korkülönbség miatt nem fog működni” elvvel és igazából nem is érzetem azt a pluszt, mely által bizalmat szavazhattam volna a párosunknak. Túlságosan gyereknek, csapongónak és végtelenül bizonytalannak éreztem. Az általa állított védelmi vonalak lebontása hosszadalmas munka. Kedveltem a történetvezetését.

„Ez még kislány!”

Mattet hamarabb sikerült megkedvelnem. Gondolkodásmódja és egyénisége közelebb állt hozzám. Sokszor matekoztam magamban „hány éves lehet?!”. Hiányoltam! Egy kis utalás alapján saccolni tudok. Doktori oldalát jobban kibontakoztattam volna,  főleg miután Becca háttere szoros kapcsolatba hozható az általa képviselt terület bizonyos ágával.

„Az unokahúgom összeeresztette az új és a volt barátnőmet.”

Szeretem a drámai vonalat. Szeretem, ha szorongatnak majd „lenyugtatnak”. Erőteljes cselekmény szálakat vezetett fel, de véleményem szerint több terület kiaknázatlan maradt. (Megszorongathatott volna, ám ez kicsit elbagatelizált lett.) Drámai mozdulatokat még elbírt volna a cselekmény, terhelhetőbb alapot épített fel, melyet nem használt ki. Magam, hamarabb felfedtem volna az utalások alapjait, nekem túlságosan sokáig tartotta homályban. A végén talán picit már idegesített is, hogy csak utalunk rá, hogy van valami, de nem kapunk semmi konkrétumot. Ennek a vonásnak, annyi a hátránya, hogy a végéhez közeledve nem maradt elegendő „hely” a szálak megfelelő rendezéséhez. Tisztázottak a helyzetek, ne értsetek félre! De van egy aprócska törés a HEA-t megelőzően. Hiányérzetem van, talán ez a legmegfelelőbb szó.

„- Csak egy rossz álom volt (….)”

Üdítően hatott rám a történet. Nem szokványos. Hasonlóságok lehetőségétől féltem, de sikerült egyedi módon és élvezhető formában, megszerettetnie velünk a kialakított saját világát. Szeretnék még Tőle olvasni! Írásképe letisztult és minimális hibát véltem felfedezni. Úgy gondolom, odafigyeléssel és fejlődéssel még sok izgalmas történetet adhat nekünk. Merjen drámai lenni és elmerülni az általa választott „esetek” adta lehetőségekben. 

„- Téged küldtek az oroszlán barlangjába?”

Vajon olvashatunk még Becca és Matt jövőjéről?! Talán egy bevezető kötetet volt lehetőségünk olvasni?

„- Titkok és hazugságok nélkül, apránként, lépésről lépésre.”

Nem bántam meg, hogy bizalmat szavaztam nekik! Várom a folytatást!
Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése