Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Karácsonyi édességek

Stahl Magazin Extra: Karácsonyi édességek

Sziasztok!


Mai napra egy kis édességet tartogattam számotokra. Gyermekként sokszor adódott lehetőségem a nagyszülőknél tölteni a szabadidőmet. Bepillantást nyerhettem, azokba a momentumokba, melyekre odahaza nem igazán volt idő. A Nagyi sürgött- forgott, korán kelt. Mire mi már megérkeztünk a leves általában már főtt. De, ami egy gyermek számára a legérdekesebb és a maga módján játékos lehet gondolok itt a süteményre és egyéb vendégváró finomságokra - az még hátra volt. Úgy gondolom, a mai világban a gyerkőcök hasznára válhat, ha ért egy kicsit a főzéshez. Lányok esetében ugyanakkor fiúk esetében is már népszerű az érdeklődés, ezen szokások irányába.

Anno az első piskótám lapos volt, valljuk be. A palacsintám oda ragadt és sorolhatnám még a Süsd aranybarnára a hagymát.” esetét is. Visszagondolva megmosolyogtat, pedig akkor abban a pillanatban fele ilyen mókás sem volt. Nem adtam fel! Mára elértem arra a szintre, hogy nem ver ki a víz, ha dagasztanom kell vagy éppen egy sztrapacskát szaggatni.

Szeretem a hagyományos magyar konyhát. Kedvenc levesem a Halászlé, Tiszából fogott hallal természetesen. Közeledve a karácsonyhoz, szinte már az illatát is érzem. Nálunk családi szokás az ünnepi asztalra készített Halászlé.

Nem csak az ünnepeken, hanem általánosságban is, gyermeki énem kedvenc része az étkezések záró akkordja. Nem! Most nem a sziesztára gondolok! – Előtte.

Sütemény?! - Igen.

A megszokottól eltérő vizekre kalauzollak most Titeket! Bepillanthattok a tartalmába először is:


Jól hangzanak, ugye?!

Ami Nekem a legjobban tetszik, hogy szinte mindenki találhat benne képességinek megfelelőt. Egyszerűbbet, nehezebbet, mutatósabbat és nem utolsósorban, karácsonyit.

Szülinapom közeledtével a magam részéről Stop-ot kiáltottam rögtön az elején. Hogy miért?! Fatörzs torták. Az ínyenceknek – Narancsos-Mogyorós fatörzs, a kávé imádóknak – Marcipános fatörzs kávés csokikrémmel. De, amely engem látottak alapján megragadott az a Citromos- Mákos fatörzs torta. Személyes kedvencem a mák. Előszeretettel használom kalácsban és töltelékként is például.

Az előkészületeknél szívesen vesszük szorgos kis kezecskék munkáját, akik gyermeki kreatívságuk határait feszegetve próbálgatják szárnyaikat. Idősebb gyerkőcökkel kipróbálhatjuk a különféle házi készítésű szaloncukor recepteket. Flódnis nagyon jól hangzik és végtelenül egyszerű. Készíthetünk, csokoládéba mártottat vagy éppen kipróbálhatjuk nélküle is.
Hogy a kisebbek se maradjanak tétlenek a Puszedlik és Mézeskalácsok fejezet a számukra kedvez. Míg anya vagy nagyi elkészíti a díszítésre váró figurákat, addig a kicsik eltervezhetik, hogyan díszítik fel, különböző ételfestékkel színezett habbal.

Szeretem az aszalt szilvát. Igazán jól harmonizál íze egy töltött csirkemellben. Kedvencem! De ne kalandozzunk.
Bemelegítés! Hogy karácsonyig kibírjuk ;-)

A puszedli. Kedvelem a könnyed tésztájú harapnivaló édességet. Mindezt képzeljétek el egy kis marcipánnal és aszalt szilvával. Igen! – Összefutott a nyál a szánkban. „Frissen mikor még olvadozik benne a marcipán”….. Hm….

„Nyami” – mondja a csemete.

Ajánlom figyelmetekbe a karácsony közeledtével a magazin tartalmát!
Bitten
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése