Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

VendégBlogger - Eredeti KGI 3.

VendégBlogger

Maya Banks: Hidden Away

Sziasztok!

Bitten kérésére hoztam egy kis kedvcsinálót Maya Banks KGI sorozatának hamarosan nálunk is megjelenő 3. részével kapcsolatban.

A sorozat nagy kedvencem, így a felkérést örömmel vállaltam. Sőt, ennek örömére másodszor is újraolvastam eredeti angol nyelven a történetet, hogy frissebbek legyenek az élmények.

Egy kis gyors visszatekintés az előzményekre, mielőtt belecsapnék a lecsóba.

Maya Banks-től még nem olvastam korábban, de ez a sorozat rögtön magával ragadott. Remek egyvelege a családi összetartásnak, az akciónak és a romantikának. Az első részben megismerkedhettünk a Kelly családdal. A Kelly fivérek hatan vannak, mindannyian valamilyen katonai múlttal vagy éppen jelennel rendelkeznek. Sam, Garrett és Donovan saját vállalkozásukat, a KGI-t vezetik, amely egy különleges bevetési csoport. Ethan a SEAL-nél, azaz a haditengerészetnél volt, amíg le nem szerelt. Nathan és Joe, az ikrek a szárazföldi alakulatnál szolgálnak.

Az első részben Ethan állt a középpontban a testvérek közül, míg a második rész Sam könyve volt.
A középpontban most Garrett áll, akinek az első rész után sokan várták a saját könyvét.

Nézzük először is a borítót. Nekem ez a kedvencem az eddig megjelent KGI könyvek borítói közül. Erőt sugároz magából, jó ránézni. Garrett karakteréhez szerintem jó választás volt. Kíváncsian várom, a magyar borító milyen lesz, mert az eddigi kettő szerintem csúcsszuper.

Szerző: Maya Banks
Cím: Hidden Away
Kiadás éve: 2011
Kiadó: Berkley
Oldalszám: 320 oldal
*** Fülszövegre való utalás ***

A női főszereplő Sarah Daniels, aki tanúja lesz egy gyilkosságnak, amit a féltestvére, Marcus Lattimer követ el, ezért elrejtőzik. Lattimer egy bűnöző, akit már régóta el akar csípni a KGI, és mivel Garrett-et érinti leginkább személyesen az ügy, Resnick őt bízza meg azzal, hogy menjen oda Sarah sikeresen kinyomozott rejtekhelyére, és tartsa szemmel a lányt, hogy nyomra tudja vezetni Lattimerhez.

Garrett összeismerkedik a lánnyal, és ezek után – bár továbbra is szeretné elkapni Lattimert – az elsődleges célja a lány megóvása lesz. Mindennek megvan az oka, Sarah rejtőzködésének, majd menekülésének, és a gyilkosság sem véletlenül történt. Garrett ráérez, hogy a lányt valamilyen csapás érte a múltban, ami egyébként könnyen kitalálható, de amúgy sem kell sokat várni a megfejtésre, az írónő már a könyv elején elárulja nekünk, olvasóknak, hogy mi az…

***

Garrett egy újabb szerethető Kelly tesó, Sarah pedig egy újabb szerethető női karakter, aki bár nyilvánvalóan nem heverte ki teljesen a múltat, de megpróbál küzdeni ellene, és tesz a szó szerinti menekülés érdekében is.

A szerelmi szál alakulására várni kell, apránként, fokozatosan adagolta az írónő, de pont így volt ez jó. Cserébe nagyon szép jeleneteket kaptunk. Sarah múltbeli traumája nem volt túldramatizálva, pont annyit kaptunk belőle, amennyiből hihetően lejött, hogy megviselte, de az is, hogy ő egy erős nő, aki megpróbál talpra állni. Na és Garrett tényleg egy olyan érző lelkű alfahím, aki méltó a bizalomra, akkor is, ha a körülmények miatt hazugságra is kényszerült.

A történetben felbukkannak ismét a ’külsős’ KGI tagok, Rio és csapata, illetve Steele és csapata. Annyit megsúgok, hogy szerintem már itt is érdemes odafigyelni rájuk, mert a későbbiekben saját könyvet is fognak kapni. Az 5. rész lesz Rio könyve, a 6. KGI történet pedig P.J.-ről, a mostanáig egyetlen női KGI-tagról, illetve Cole-ról, egyik csapattársáról fog szólni. A 7. rész Steele könyve lesz, amit még nem olvastam, de már nagyon kíváncsi vagyok rá. Az eddig általam olvasott 6 rész ugyanis nem okozott csalódást, így vevő vagyok a folytatásokra is.

A Kelly családdal is találkozhattunk újra, kivéve az egyik fivérrel. Tulajdonképpen ebből már sejthető, hogy a következő rész az ő könyve lesz, amiről szintén fogok írni egy értékelést, melyet a következő hónapban láthattok itt a blogon.

Összvéleményem a Hidden Away-ről:

Pozitívumok: szerethető szereplők, pörgős cselekmény, igényes erotika.

Negatívumok: elfogult rajongó vagyok, így számomra nem volt negatívum. Volt azért egy olyan jelenet, ami még nekem is kissé túl rózsaszín volt (nem a romantikus szál, mert az tökéletes), de nem baj, Kellyék már csak ilyenek, és pont így szeretem őket. :)

Kedvenc idézetek:

„Bearing your soul gave the other person power over you.”

„Ha lecsupaszítod a lelkedet, azzal a másik embernek hatalmat adsz magad felett.”/szabad fordítás/


„Love was a gift, but it was up to the recipient to accept and cherish or to reject the offering.” 
„A szerelem ajándék, de a megajándékozott személytől függ, hogy elfogadja 
vagy elutasítja-e az ajánlatot.” /szabad fordítás/

Értékelés: 5/5


Kedves Bitten! Köszönöm a lehetőséget. Legközelebb jövök a 4. rész véleményezésével. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése