Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Emy Dust: Bilincsbe zárt szerelem

Emy Dust: Bilincsbe zárt szerelem

Sziasztok!

Utazásunk következő állomása, egy az előzőekben megjelent romantikus sorozat első kötetére esett.

Szerző: Emy Dust
Cím: Bilincsbe zárt szerelem
Kiadás éve: 2017
Kiadó: MyBook
Oldalszám: 334 oldal


Történetünkben, Megan és Brian közös útját ismerhetjük meg. Betekintést nyerhetünk a rendőrré válás kezdeti szakaszába.

„A hátad mögött nagyon bámul erre két pasi.”

A kötetünk borítója színes és élettel teli. Mozgalmas. Fülszövege által, több lehetőségre enged következtetni.

„(….)futólépésben indultam hazafelé(….)”

Több szereplőt ismerhetünk meg. Karaktereinket szerethető és cselekményes pillanatokon keresztül mutatják meg egyediségeiket. Az események által történő változásaik, a szemünk előtt zajlanak le. Drámai vonalai könnyed eseményszálakon nyugszanak. Akcióban sem szenvedünk hiányt.

„- Ki adott engedélyt a dohányzásra?”

Olvasmányunk fejezetekre tagolt, az alkotó egyedi módon lehetővé teszi számunkra, hogy Brian szemszögéből is megismerhessünk momentumokat. Váltott szemszögnek ezen megoldásával, először találkoztam nyomtatáson belül. Szokatlan, hogy nem olvasztotta bele magába a történet folyamába. De! - élvezhetőségéből nem vett el általa, pozitívumként tartom számon az adott lehetőséget.

„- Ha összeesek elkap?”

Bizalmat ébresztő karakterei a kötet végéig éberen tartották a figyelmem. Sokszor nevethettem együtt velük. Brian megbízhatósága, Megan elveszettsége, mint mérleg két tányérja került egálba.

„Majd én segítek neked találni valakit.”

Jack. Mit is mondjak róla?! Számos mulattató helyzet központi egyénisége. Be kell valljam, talán jobban is megkedveltem, mint Brian-t. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen történetet szán neki az alkotó!

„- Róla is lemaradtál Megan.”

Jellemzően a kötet a dialógusokra épít, kevés leírással találkozhatunk. Néha hiányoltam, de nem nevezném hibának. Amit viszont hiányoltam: a koruk. Sejteni ugyan lehet, de azért szívesen olvastam volna egy konkrétumot. Tetszett, hogy az idő múlását nyomon követhettük. Akadt szál, mely lezáratlan maradt – következtetésekre van lehetőségünk a jövőt illetően.

„- Sokan elbuktak már a szerelembe vetett hitük miatt.”

Lucy igazi csillagként ragyogott és levett a lábunkról, míg konkurenciát nem kapott a későbbiekben. Nagyon tetszett, hogy bevállalta ezt a vonalat! A családdá válás folyamata a szemünk előtt zajlott le. Jót tett a szálnak a kisebb drámai történés. Nem éreztem, hogy ellaposulna a cselekmény. 

„Tudom, elkéstem.”

Muszáj, viszont kitérnem valamire, ami a magánkiadásokat hátrányba taszítja. Első sorból követhettem végig a kötetben, ennek a lényeges dolognak a hiányát. Most érzem igazán, milyen fontos lenne erre időt és pénzt fordítani. Több alkalommal találkoztam olyan szószerkezetekkel, melyek idegenül csengtek a fülemnek. Elgondolkodtam, hogy talán abban is megbújhat a titok nyitja, hogy az ország más területéről származunk és másképpen használjuk a szavainkat. Muszáj példát adnom, hogy ne ráncoljátok tovább értetlenül a homlokotokat. Aztán lehet igazam lesz, vagy még sem.

Pl: „Dühös voltam, megint szorulni kezdett a torkom, a sírást fojtogattam vissza.”

Magyarosabban talán úgy hangzana: Dühös voltam. Torkom összeszorult, sírás fojtogatott.

Nem akarok szőrszálhasogató lenni, számomra ezek olyan idegenül, kuszán csengtek. Tehát itt jönne be a szöveggondozása, amit fentebb említettem. Hibák akadtak, melyeket egy hozzáértő korrigálhatott volna. Az élvezhetőséget nem feltétlen csökkenti, csak szebb a szemnek és a fülnek.

Mindent együttvéve, én a történetet szeretném központba helyezni. Bátran ajánlom, minden romantika kedvelőnek, aki szívesen ismerkedne meg a párosunk történetével! Témáját tekintve eredeti, egyedi szálon futott. Örülök, hogy megismerhettem őket! Remélem lesz lehetőségem Jack kötetét is megismerni!

„Basszus, hova dobta a labdát?”

Kedves Emy!

Egy érdekes világot tártál elénk. Rengeteg, eddig ki nem aknázott lehetőség rejlik benne. Negatív momentumaimat, remélem javadra fordítod és használni tudod! Kellene az a szakértő szem. Szánd rá az időt és pénzt, mert megéri, én úgy gondolom! Érdekes és mozgalmas a fantáziád, szerethetők a karaktereid – bontogasd a lehetőségeidet és próbálgasd a szárnyaidat. Várom fejlődésed útját!

Köszönöm a példányt, melyet elérhetővé tettél számomra!

Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése