Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Mary Higgins Clark : Csak a dallam él tovább

Mary Higgins Clark (MHC): Csak a dallam él tovább

Sziasztok!

A napokban MHC munkásságának egy gyümölcsével ismerkedtem. Első kötetem az írónőtől. Hogy kihez is tudnám hasonlítani?! Nehéz kérdés, de talán Nora Roberts néhány alkotását érzem hozzá viszonyíthatónak, témáját tekintve.

Szerző: Mary Higgins Clark
Cím: Csak a dallam él tovább
Kiadás éve: 2015
Kiadó: 21. Század Kiadó
   Oldalszám:  302 oldal


Nyomozás köré építi szálait, különböző szereplők szemén keresztül követve az eseményeket a végkifejletig. A fordítás nagyon jól sikerült, igényes és élvezhető. Tetszik a feszültséget sugárzó borítója.

„- Szerinted hamisan vádolták meg Parker Benettet?”

Ami a leginkább megfogott Lane szerepe a történet folyamán. Szemtanúi lehetünk az emberi kapzsiság egy bekövetkezett eseményének. Az áldozatok tehetetlenségének és kiszolgáltatottságának. Ranger instabilitásának leírása és tüneteinek felvázolása nagyon tetszett.

„- Megtalálom a módját, (…)”

Szerepet kapnak, a harmadik félként megjelenő hatósági személyek. Be kell valljam szívesen adtam volna még Russonak lehetőséget a cselekvésre. Többek között, hogy jobban megismerjük vagy éppen megszeressük. Talán egy epilógus segíthetett volna ezen.

„(…) a kandallópárkányon ott áll az a zenélődoboz (…)”

A cselekményünk lassú lefolyású. A nyomozás és a történések összhangban zajlanak. A szereplők személyiségük felépítését tekintve megfontoltak.

„A dal véget ért, csak a dallam él tovább.”

Eric Benett. Az író tökéletesen fenntartja a két választási lehetőséget a kötet teljes hosszában, a gyanú benned van, de mégsem tudsz ítéletet mondani felette bizonyítékok nélkül. Érdekes volt nézni, ahogy sorra fordítja fel a lapjait.


A végkifejlet történésein meg is lepődtem, meg nem is. Meglepett az emberi naivság. De közben a pénz utáni vágy néha figyelmetlenné teszi az embereket. Bosszantott, hogy a valós zsaroló megúszta, belegondolva: „mi is történt vele?!”.

„- A dal véget ért, de a dallam él tovább.”

Könnyed nyomozás nyári estékre! Szándékomban áll további köteteket megismerni tőle!

Köszönöm, hogy olvashattam! Ajánlom a könnyed kikapcsolódásra vágyóknak!

Megrendelhető


Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése