Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

J. K. Smith: Szerelem hirdetésre

Sziasztok!

A napokban egy újdonsült taggal bővült hazai, magyar szórakoztató irodalom névsora. J. K. Smith neve sokatok számára ismeretlenül cseng, nem véletlenül. A frissen megjelent bemutatkozó kötetét szeretném most nektek, élményeim és benyomásaim alapján bemutatni.

Szerző: J. K. Smith
Cím: Szerelem hirdetésre
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 320 oldal

Instagram

Egy vidám színekben sziporkázó, bohókás borítójú kötetet tarthatok a kezemben, de legjobban mégis a gerince tetszik. Végig élve a történetet, talán egy kavicsokkal tarkított utacska is bele illett volna, de ne kalandozzunk ennyire előre.

A címünk sokat elárul, megjósolva néhány mozzanatot. Felépítését tekintve egyszerű fejezetekre tagolt romantikus, humoros regény. Örülök, hogy mertek a színekkel játszani.

Főhősünk kalitkába zárt, monoton életét egy sorsfordító esemény töri meg. Meglepő volt számomra, hogy Magyarország szolgál kiinduló pontul a történetünkben. Magyar szereplőket ismerhetünk meg. Kori, aki az ismeretlennek nekivágva új utakat fedez fel, önmaga érdekében. Az elszigeteltségben és kirekesztettségben Andi az egyetlen társa. A problémákkal küzdő házasságban élő Kori visszaemlékezésekkel demonstrálja a hibákat és elszenvedett minősítéseket. Örülök, hogy valami mai problémát választott kiindulópontul.

„- Csinálj valami spontán dolgot.”


A mai világból merítve, utunk következő állomása egy új és ismeretlen ország. Megismerkedünk a Walker család aprajával és nagyjával. Tetszett, hogy lehetőséget adott a külföldre jellemző kultúra és életminőség kiaknázásának. Megmosolyogtam a pillanatokat, amelyben az eredtéből merítve hidalta át a kialakult helyzeteket. Szeretem a farmok légkörét, az általuk biztosított hangulatot. Több – mára kedvenc - ilyen témájú regényt volt lehetőségem olvasni.

„ Az elmélete az volt, hogy egy nő legyen stílusos, és csak sejteni lehessen, mit rejt a ruhája.”

Chris személyisége megnyerő, rögtön megkedveljük. Holly ártatlansága és gyermeki léte külön fűszert csempész a történetünkbe. Kedvencem a gyermekszereplők, de Holly cserfessége és egyszerűsége kiaknázatlan maradt számomra. Többször éreztem, hogy inkább átugrik dolgokon, ahelyett, hogy belevágna. Erotikus tartalmakat nem szívlelők bátran olvashatják. Mindezt idővel az Írónő szerintem áthidalja. Igazi szárnypróbálgatás ez az alkotás.

„- Felkészült az első órájára?”

A Walker család tagjait megszerettem. Az összetartozás, összefogás és egységesség nagyon tetszett! Paul! Csak nem terve van vele?!

„(…) milyen a csizmám?
- Csúcsszuper!”

-          Írónő! Merjen! Én csak biztatni tudom, nem kell tőlünk félni!

„- Részletkérdés – emelte magasra a fejét dacosan Kori. Majd megmutatom én neked.

Szívesen merít tartalmi pluszokhoz a környezetéből. Több ismerős mozzanatot véltem felfedezni a médiából. Kori által eljutottunk Heartlanbe, mint turista. Szeretem a sorozatot ;-). Egy ponton a Judy bírónő jutott eszembe – nosztalgiázok. Egy dolgot viszont sérelmeztem: - Na de „szemét”?! Most komolyan? Van, aki szereti, tartsuk tiszteletben – és van, aki nem, ezt is tartsuk tiszteletben!

„- Fokhagymát a pirítósra? Fura lehet, de szerintem megkóstoljuk.”

Bevallom nekem Andi egy kicsit sok volt, mulattató személyiség és a horgony szerepét érzem neki szántnak. Igazából akkor kezdtem megszeretni, mikor „munkát” kapott. Talán a „hülye” jelzőt is mellőzhettük volna néhányszor. Humora ígéretes! Lizből igazi barátnő vált, szívesen olvastam volna még tőle/róla.

„Várj, amíg megtudják, mit művelsz a fiukkal.”

Csiszolatlan. De jó irány! Formázzuk és úgy vélem különleges alkotások születhetnek fantáziájából! Drámai történéseket nagyon szerettem, erősek és érzelem gazdagok!

„És összecsiszolódtatok?”

Egy költői kép jutott eszembe. Úgy érzem, leginkább ez definiálja az érzéseimet. Elvetettek egy magot, aztán érést követően nem túl régen, a föld fölé dugta zöld, még éretlen és gyenge hajtását. Erre az apróságra oda kell figyelnünk és ápolnunk kell. Ha megfelelően gondozzuk és szeretjük, észre sem vesszük az idő múlását és virágba fog borulni. Szeretném látni a virágát! Akarjon és fejlődjön!„Én pedig köszönöm, hogy feladtad azt a hirdetést (…)”

Köszönöm a bizalmat, hogy olvashattam!
Ajánlom a romantikus farmra termett lelkeknek!

Megvásárolható:


Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése