Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Diana Landry – Levia Anne: Bosszú édesen

Diana Landry – Levia Anne: Bosszú édesen

Sziasztok!

A mai napon, egy friss megjelenésű romantikus történetet szeretnék nektek bemutatni. Mint sokan mások, én is keresgéltem egy könnyed – strandon, fürdés után, „árnyékban olvasásra” magammal vihető – történetet. Hazánkban kevésbé elterjedt - külföldön nagyobb népszerűségnek örvend - az írók összefogása és karöltve kidolgozott alkotások bemutatása. Diana Landry és Levia Anne közös elhatározásából és gondolataiból született meg, a Bosszú édesen romantikus történet.

Szerző: Diana Landry – Levia Anne
Cím: Bosszú édesen
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Publio Kiadó
Oldalszám: 208 oldal„Bosszúra szomjazott és gyűlölni akarta szíve minden dobbánásával”

Sokat sejtet a borítón szereplő gondolat. Számomra még idegen a „Romantikus történetek” címke. Talán több is lesz? – adja magát a kérdés. Tetszik a borítón szereplő színárnyalatok összhangja, a vörös és az ezüstösen játszó háttér. Könnyedséget sugall számomra és eleganciát.

Diana Landry stílusát, már volt szerencsém az előzőekben megismerni, de be kell vallanom a párosunk másik tagjától, Levia Anne-től még nem olvastam. Egyfajta ismerkedés és különbségek keresése volt számomra ez az olvasás. Dia előzőekben krimi és romantikus szálon futó mozgalmas cselekménnyel és szerethető szereplőkkel lepett meg minket. Nagyon szerettem! Ajánlom figyelmetekbe a Nem bújhatsz el sorozatának eddig megjelent két kötetét.

„Még így ismeretlenül is tudta, hogy áthidalhatatlan szakadék húzódik kettejük között.”

Jelen kötettel más témájú vizekre evezünk. Főszereplő párosunk férfi tagja komoly vállalatot igazgat, minden vágya, hogy álmát valóra válthassa. Tekintélye töretlen, megjelenése szigorú és tiszteletet parancsoló. Jól sikerült a személyisége ábrázolásánál visszaadni a zordságát és bizonyos pillanatokban felsejlő gyengeségét. Marion karaktere és céljának ok-okozati történései állnak a központban. Nekem Marion karaktere tetszett jobban. Az események folyását egy hegyi patakhoz tudnám hasonlítani, kőről – kőre gördül tovább. Eseményről-eseményre haladunk előre.

„De az is megfordult a fejében, hogy a lány egyszerűen félénk… Vagy rossz tapasztalatai vannak… a gondolattól ökölbe ugrott a keze.”

Mariont nemes egyszerűség jellemzi. Hétköznapias, igen – talán ez jobban kifejezi, amire gondolok. Nagyon tetszettek a benne felmerülő kételyek leírásai és tetteire gyakorolt hatásai. A félelem mindegyikünkben benne van, ám az rajtunk múlik, mennyire hagyjuk érvényesülni. Muszáj megemlítenem Ethan félelmeit, amelyek bizonyos szerzett hegekből adódnak.

„Nem így akarta. Ki akarta használni a lányt, de a sors keresztülhúzta a számítását, és felmutatta neki a középső ujját.

A bosszú megjelenése gördülékennyé tette az események folyamát. Mi is az a bosszú? Mi késztet rá minket? Előbb furcsálltam, majd megtetszett Marion határozatlansága a célját illetően. Igazából nincs egy kész terve vagy elhatározása, inkább sodródott az árral. A váltott szemszögnek köszönhetően megismerhetjük a szereplők saját gondolatait és benyomásait. Örülök, hogy bevállalták.

„Édes Álom”

Serena profizmusától és „mindenrekészségétől” a falra másztam, amely azt bizonyítja, milyen jól sikerült visszaadni, az általa képviselt vagy számára célul szánt szerepet.

„Azt akarom, hogy intézd el végre, Serena!”

Rupert és Holly párosa, olyan cuki. Mindaddig, míg Rupert és Marion beszélgetése le nem zajlik, ott átlépünk az elgondolkodtató fázisba. Milyen igaza van. Hol rejlenek a valódi értékek? (Tudom - tudom a méregdrága, márkás válltáskában. Biztos vagy benne?)

„A közelben parkoló teherautó mellett egy ócska kabátban álló suhancot pillantott meg.”

A most felsoroltak adták számomra az igazi fűszert a bosszú történetéhez. Lehet valaki szerint rózsaszín, nekem jól esett a leírtakat olvasni. Olyan egyszerűek, mint mi. Jót nevettem egy-egy ártatlannak indult mozzanatnál.

„Bosszú. Hidegen tálalva. Pont a megfelelő pillanatban.”

Írónők! Az a helyzet, hogy még szívesen olvastam volna. Ugyanakkor, ha tovább olvasok, leégtem volna. Az árnyék eltűnt. Strandolók hazafele készülődtek, mikor újra felnéztem. Pont jókor, jó időben és jó helyen találkoztunk!

„Jött, hódított, leigázott és felemelkedett.”

Ajánlom a könnyed romantika kedvelőinek! Tökéletes választás nyári kiruccanásunk kísérőjeként!
A lehetőséget és a recenziós példányt köszönöm: Diana Landry és Levia Anne írónőknek!

Megvásárolható:
Bitten

1 megjegyzés:

  1. Mi köszönjük és nagyon örülünk, hogy sikerült elérni a célunkat. Diana Landry & Levia Anne

    VálaszTörlés