Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Katie Francoise: A harag ébredése

Katie Françoise: A harag ébredése

Sziasztok!

Fortunának hála, birtokomba került egy ropogós újdonság. Az írónőtől már volt szerencsém olvasni, de jelen kötet fülszövege és külleme egészen új dolgokra enged következtetni. Be kell vallanom, egyre több magyar kortárs író győz meg a tehetségéről, egyre merészebb vagyok. Az Álomgyár Kiadó számos, eddig megjelent kötetét volt szerencsém olvasni, kíváncsian várom újdonságaikat.

Beszámolóm alapja a fülszöveg szerint, egy számomra kedvelt témából merít, mégpedig a maffia. A maffia témába belegondolva sok leírható lehetőséget tudok elképzelni, mint a sorozat címe is utal rá, Katie a bosszú szálát fogja számunkra élvezetessé tenni egy kétrészes sorozatban.Szerző: Katie Françoise
Cím: A harag ébredés
Kiadás éve: 2017
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 318 oldal

Kötetünk borítója elég sejtelmesre sikerült, valószínűsíthető a férfi női kapcsolat, ám mégis a férfi szál fog dominálni egy gazdag közegben. De vajon mire utalhat a gallér gombjának kigomboltsága? Találó, hűen tükrözi a fülszöveg által elénk tárt lehetőségeket. Nagyon tetszik, hogy élethű mégis minimalista, igazi eleganciát tükröz. Az első oldalon bizonyítást nyer a feltételezésem: Nathan kötetét tarthatom kezemben.Egy újabb plusz ponthoz érkezett el az értékelésem listáján: férfiszemszög. Én úgy szeretem az ilyen típusú könyveket, ugyanis újabb lehetőséget kap az írónő, hogy képességei sokrétűségét bizonyítsa tehetségéről. Mindannyian tudjuk ritka, aki bevállalja, hogy igazából miért azt talán egy író tudná megválaszolni, én csak pár laikus tippeket tudnék sorolni.Ilyen egy igazi nyitány: ráhangol, kérdéseket szül és reménnyel kecsegtet. Nagyon találó!

Nathan katonai kiképzést kap, majd CIA keretein belül önálló bevetés alatt, valami furcsára bukkan. Beindítva ezzel az olvasó fantáziáját. Családja elvesztését követően némi bepillantást nyerhetünk a magányos mindennapjaiba, múltjából legjobb barátja Josh és a központi szerepet betöltő Emily maradt meg támaszának. Ismerhetjük e igazán a hozzánk közelálló személyeket. Számomra furcsa, hogy nemigazán bontja ki a karakterei jellemét. Nem tudjuk megismerni őket, hiszen szeretnénk közel engedni magunkhoz a történeteiket. Szeretném, ha szerethetném vagy utálhatnám őket.

„Elkötelezettje leszek a bosszúmnak, de ez felvetett egy kérdést. Milyen messzire mehetek el?”

A katonai kiképzések során ismert számunkra, mekkora fokú önállóságra és precizitásra nevelik őket. A magányos életforma szükséges velejáróra a munkájuknak. De valóban képtelen kapcsolatot létesíteni másokkal? Nyitni mások irányába? Családot alapítani? Mekkora szerepet tölthet be egy károsult ember életében a bosszú? Meddig hajlandó elmenni miatta? Mit hajlandó feláldozni?

„- Ő a sofőröm (.)

Kedvelem mikor különféle helyzetekkel kell azonosulniuk a szerepelőinknek. Nathan beépülései változatosak, számtalan helyzethez és személyiséghez kell alkalmazkodnia, feltalálni magát benne. Elgondolkodtató, vajon milyen befolyással lehet ez a ő saját jellemére. Tudja e még, ki is ő maga valójában és mit szeretne?!

Érdekes és szembetűnő, Katie rövid fejezetekkel dolgozik, ami számomra furcsa, hiszen így éppen csak bepillantást nyerünk egy-egy a szituációba. Talán, ha jobban elmerülhetnénk a dolgokban…

Meglepő, ahogy összefutnak a szálak. Elgondolkodtam, egyik alkalommal álltam, a vonatot várva a peronon és egy lány tekintete újra meg újra visszatért rám. Hasonló korúnak véltem mint magam és mintha ismerős is lett volna. Pár perc után felém indult és megszólított jött a felismerés pillanata, mint villám az égből. Nathan és Cordell újra találkozása, juttatta eszembe mindezt. Valóban meg lehet annyira változni, vagy feledés ködébe merülni, hogy egy régebben baráti viszonyt ápolt páros tagjainak valamelyike ne ismerje fel a másikat?

„Üdv, én Cordell vagyok – fog velem kezet a férfi.
- Én pedig Na… (….)”

Érdekes módon ragadta meg az Emily és Jessica szálakat. Nathan helykeresésének ábrázolása nagyon tetszett. A kettősség és instabilitás. Jessica jellemének titokzatossága remélem kibontásra kerül a következő kötetben, több gondolatom is van, kíváncsian várom beigazolódik e. Érdemes megfigyelnünk Nathan gyászreakcióját minden esetben!

„- Mert inkább gyűlölj azért, aki vagyok, mint hogy szeress azért, aki nem!”

Számomra kicsit zavaró a mindkét esetben bekövetkezett megtermékenyítés, és azok kimenetele. Talán a kettő kicsit túlzás. Valamiért központi helyen érzem Katie munkásságában ezt a vonást. Az anyaság kérdése és kimenetele.

„- Boldognak tűnni, és annak lenni, az nem ugyanaz”

Cordell a háttérbe szorul, szívesen olvastam volna róla többet és tudtam volna meg többet.

„- Megmentenéd a lelkem?"

Pörögnek az események, újabb és újabb szereplők lépnek színre, hozzáadva saját történetüket a kötetünkhöz. Inkább érzem krimi regénynek, mint maffia történetnek. Krimiként tökéletesen helytáll, kaptam izgalmat, akciót és alapanyagot, amelyen gondolkodhatok és agyalhatok kihez futnak a szálak végül. Élveztem!

„Már látlak és hallak…”

A történet végeztével, nagy kérdőjel számomra a második rész. Ugyanis vagy elsiklottam valami felett, vagy a másodlagos ötletem a helyálló. Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoz számunkra a Halálos vonzódás rész.

Örülök neki, hogy nem ragadtunk meg egy életszakaszban, telik az idő, haladunk. Talán érdemes lenne több „pontos” utalást tenni az idő múlására.

Ajánlom mindenkinek aki szereti az izgalmakat, szereti a CIA-t belengő lőporos levegőt és a családi életnek, azon területeit, ahol nem csak vérségi kötelék alapján lehetséges az összetartozás!

Köszönöm, hogy olvashattam!

Bitten  

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm az értékelést! Remélem a Halálos vonzódás is tetszeni fog, és abban választ kapsz a kérdéseidre.

    VálaszTörlés