Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Jodie Ellen Malpas: A védelmező

Jodi Ellen Malpas: A védelmező

Sziasztok!

Tudjátok, van külső, amely elsőre megfog. The protector még az eredeti megjelenése előtt, kiszúrtam magamnak. Egy fenséges borító, melyből sugárzik az odaadás, a szenvedély, a rivalda és mégiscsak ketten léteznek egymás számára. A betűk színárnyalata telitalálat. Az „A” betű szembetűnő stílusa kihangsúlyozza az őt  követő védelmező szót. Nektek mire enged következtetni?

Jodi munkásságát pár éve követem nyomon és kedvenc, sok szempontból is. Szeretem a stílusát, az egyediségét, az ízét a történeteinek. Ki ne emlékezne az Ez a férfi trilógiájára?! Zárójelben megsúgom, nemsokára jön hozzá Drew története.

Szerző: Jodi Ellen Malpas
Cím: A védelmező
Kiadás éve: 2016
Kiadó: Művelt Nép Kiadó
Oldalszám: 462 oldal


Camille Logan és Jake Sharp története esik most áldozatomul. Néha elmerengek, mit tennék, ha valami előre nem látható oknál fogva, nem csinálhatnám tovább, amit az életem és örömöt okoz. Váltott szemszögből ismerhetjük meg a párosunk eseménydús mindennapjait.

„Semmit nem tehetek, nem segíthetek. Pillanatnyilag nem. Nincs rám szükség. És senki nem is akar velem dolgozni.”

Ti mit tesztek, ha több gondotok adódik, mint amit képességeiteknek hála meg tudtok oldani? Hogy teszitek szervezetetek számára könnyebbé a megbékélés folyamatát? Jake súlyos traumát szenvedett el, a maga módján küzd vele, de sem a rémálmok, sem a kétségbeesés nem engedi szabadon. Van e kiút? És ha van, hogyan léphetünk rá, hogy a javunkra fordítsuk?

„Egyedül vagyok.”

Camillet a gazdagságot jelképező –bevásárlást követő – táskák ”papaírtütüként” fonták körbe egész eddigi életében.

„Pillanatnyilag nem vagyok más, mint egy csinos pofi olyan testtel, amelyen jól mutat bármilyen ruha.”

Mennyit árul el számunkra a külső?  Egy keserű emlék mély nyomott hagyott és komoly következményekkel járt. Ha a barátotok azt kéri, ugorjatok a kútba ti megteszitek? Meddig képes elmenni valaki egy kis szeretetért és figyelemért? Bántalmazás –tudjátok mit jelent? Hány fajtája van? Módjai? Camille saját bőrén tapasztalhatta meg a drog, adta következményeket.

„ (…) ez a kapcsolat az égben köttetett.”

Trevor Logan személye a tipikus gazdag édesapa, aki szeretné egyszem lányát megóvni, az őt fenyegető veszélytől. Mekkora szava lehet egy apának lánya életében? Az apa figurája az életünkben meghatározó. Mi jut eszetekbe, mikor a szót kimondjátok? Vérségi kötelék, otthon, biztonság és bizalom kezdetnek megteszi. De nem minden fenékig tejfel!

„A legtöbbször mi magunk tesszük bonyolulttá a dolgokat.”

Mi történik, ha célt adunk egy céltalannak és lehetőséget, egy szabadulni vágyónak? Ám az odáig vezető út, Jodi képességeinek hála számtalan izgalmas jelenetet rejteget számunkra.

„- Mutasson egy pózt! (…)
- Nincs olyan szerencséje”

Hogy álltok a lakótársfogalmával? Kellett valaha osztoznotok bármin? Talán most sokan helyeslően bólogattak. Igazán jól szórakoztam a közös perceken, az írónőnknek hála többször sikerült a buszon utazók kíváncsi tekintetét magamra vonnom, hol egy ártatlan kuncogás, hol egy fülig érő vigyor miatt. A pillanatok megragadása, az emberi esetlenségek mondatokba öntése további kellemes kikapcsolódást nyújtott.

„Életemben először számít, hogy mit gondol rólam valaki.”

Jodi jól ötvözi a történetben az akciót, a szenvedélyt, a drámát, a romantikát és poénokat. Az adódott lehetőségeket kihasználja, szerencsénkre.

„- Akarja, hogy kifessem a lábkörmeit?”

Az izgalom és az akció sem szorul háttérbe. Mozgalmas, pörgős pillanatok tanúi lehetünk. Jake ösztönei kifogástalanok Jodi képességével vegyítve mérgező elegyet alkotva kábítanak el minket olvasókat.

„- Beszélj hozzám, Camille.
- Mond, hogy mit akarsz t
őlem.”

Különleges élmény elmerülni a világukban. Ajánlom JEM rajongó táborának és bátran tegyék próbára a szenvedélyes, drámai és krimi szállal szőtt csodák kedvelői.

Köszönet a mi Charlotte-unknak a kellemes, közös percekért!

„Az árnyékomnak most már van saját árnyéka.”

Köszönöm, hogy olvashattam!


Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése