Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

B. A. Paris: Összeomlás

B. A. Paris: Összeomlás

Sziasztok!

Hirtelen jött ötletként került kezembe és a kezeim képtelenek voltak elengedni, míg a végére nem értem. Vonzanak az ilyen jellegű, pszichológiai témát boncolgató történetek. Második kötetem az írótól és messze túlszárnyalta a Zárt ajtók mögött történetét, itt megtaláltam azt a pluszt, amelyet abban csak időnként éreztem.



Cím: Összeomlás
Szerz
ő: B. A. Paris
Kiadás éve: 2017
Kiadó: M
űvelt Nép Kiadó
Oldalszám: 368 oldal

Az eredeti borító, talán célzottabban utal az eseményekre, de találó és megfejthető a magyar változat is. Figyelmemet rögtön megragadta, tetszik a kulcs szerepe a zárban. Találó és küllemre is nagyon mutatós.



A történetet Cass Anderson szemszögéből ismerhetjük meg, lényegében ő meséli el nekünk az események sorozatát. A leírás maga könnyed, de tartalmilag súlyos. Elkezdtem olvasni és elmerültem. Olyannyira, hogy a vacsorára főzött tészta kis híján túlfőtt és akkor még a karikás szemem nem is említettem.

„Mennyire megfizetek most érte…”

Az ilyen történeteknél nem egyszerű spoiler mentesen írni. Most nem leszek túl hosszú. Cass harmincas éveinek elején járó tanárnő. Általános életét egy családi esemény kizökkenti a megszokott mederből, súlyos következményeket előidézve. Matthew hű társa és támogatója az adódott nehézségekben. Ő a tipikus családfő, reggel elmegy dolgozni, feleségének apróságokkal kedveskedik. Megismerhetjük a család barátait is.

„Az emlék elhalványul…”

A szereplők személyisége jól formált és átgondolt. Tökéletesen építette fel az író. Nagyon tetszett, az idő haladásának jelzése. Sosem éreztem monotonnak vagy túltárgyaltnak. Az első pár oldalt követően magam is kialakítottam egy lehetséges képet, aztán be kell valljam részben találtam csak el.

„Nagyon sajnálom.”

Nagyon tetszett, ahogy Cass instabilitását megragadta. Ahogy vázolta a laikusok számára a tényeket és lehetséges tüneteket. A bűntudat és a kétségbeesés szerepét részletesen sikerült elénk tárnia, a beletörődés fázisát igazán hűen ábrázolta.

„Egy kicsi lány jelen meg az ajtóban pólóban és pelenkában, kezében játék nyuszival.”

Tökéletes kikapcsolódás volt! Imádtam, amennyire egy ilyen témát lehet!
Ajánlom mindenkinek, aki szeret tényeken és kusza szálakon gondolkodni! A pszichológiai témát kedvelőknek és mindazoknak, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak romantika nélkül!

Köszönöm, hogy olvashattam!


Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése