Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Charles Martin: Égzengés

Charles Martin: Égzengés

Sziasztok!

Kutattam picit! Akad még néhány Charles Martin kötet. Több sem kellett  nekem, egy sikeres vizsga jutalmat érdemel - Egyetértetek ugye?!  :D Na jóó…. lehet jót tett az ösztönzés a vizsgára való felkészülésben és teljesítésében. :D

Utána olvasgattam és igazán pozitív  beszámolókkal és népes rajongótáborral rendelkezik idehaza. De jól elbújt eddig előlem…..de most meg van és nem engedem! Választásom egy újabb önálló kötetére esett:
Szerző: Charles Martin
Cím: Égzengés
Kiadás éve: 2012
Kiadó: General Press Kiadó
Oldalszám: 384 oldal


Emlékeztek? Legutóbb a borító szépsége ragadott magával először. Ha lehetne bekereteztetném és falamra helyezném a mostanit is. A viharnak van egy szörnyű pusztító oldala, de ugyanakkor van egy gyönyörűséges oldala is. A természeti erő és hatalom, amelyet képvisel mindegyikünk előtt ismert. Kicsiben és nagyban egyaránt képes félelmet generálni. Egy pillanatra vegyük szemügyre a pillanat felvételt, merüljünk el benne és mondjuk ki a kérdéseinket, amelyek a már ismert cím és kép által felmerülnek bennünk. Meg vannak?! Akkor lássuk mit történik ha ezután megismerkedünk a történettel is?!

Számunkra csak filmekből, képekről és könyvekből lehet ismerős a texasi farmvilág. Mi jut eszünkbe ha egy több hektár területtel körbe vett farmra gondolunk? Nekem: magány, önállóság, magunkra utaltság ugyanakkor meghittség, egyszerűség, eredetiség. Nektek?

Mikor fiatalabb voltam fénykorát élte nálunk egy sorozat, a texasi rangerek mindennapjait próbálták bemutatni nekünk és szabadidőnk eltöltését izgalmassá tenni. Így mikor kezembe vettem nem teljesen ismeretlen munkakörrel álltam szemben.  Tyler Steele egy baleset miatt visszavonult nyugalmazott ranger, aki családjával és alkalmazottaival él farmján. Fáradtságos munkával előteremtve a mindennapi betevőt.

Örökre elveszítettem őt.”

A változások beláthatatlan következményeket indítanak útjukra. Felnőtt és gyermek különféle módokon kezeli. A jelen alkotásban különleges módot választott a gyermeki lélek feltárására. Igazán ötletes, szívbemarkoló és tanulságos.

„Egy leharcolt nőt látok a tükörben, aki álmokat kergetett, és nem is járt messze attól, hogy valóra váljanak, de a végén kiadták az útját, az álmait meg porrá zúzták.”

Kedvelem a gyermekszereplőket megmozgató köteteket, különleges fűszerként hatnak egy alkotásra. Egyedi a humoruk és érintetlen-tiszta a felfogásuk. De mi történik ha a gyermek lelkét sérelmek érik? Mit tehet egy anya ?

„A mama egyszer azt mondta, hogy neki olyan „ördögszekér-szíve" van. Nem tudtam, mi az, úgyhogy utánanéztem. „

Hope te tünemény, akit az idő megtépázott de, mint szivárvány eső után ragyogtál fel! Mesteri és választékos a leíró képessége, de egy gyermek aki mégsem gyermek – valóban megfogalmazódhat mindez egy tízéves fejében? Számos mulattató pillanat részesei lehettünk, melyekre visszagondolva most is mosolyra görbül a szám :D

„– Anyukám azt mondta, ne fogadjak el idegenektől semmit.
– És azt is mondta, hogy ne állj szóba velük? – A gyerek bólintott.”

Második kötetem az írótól, de másnak érzem szinte minden téren – vannak visszatérő vonások de mégis új……  Sokáig ötöltem mi lesz a háttere a címnek, de csak nem akadtam rá, aztán mikor felvilágosított…tipikus "valóban" pillanat……

„….ha körülnézek, mindenütt azt látom, hogy a jó emberekkel rossz dolgok történnek a rossz emberek pedig megússzák, ha rosszat tesznek….”

Kell a környezet változás, olyan pozitív hatással bír a halandó emberre, mely segítségével újraépítheti, amit más tönkretett. Sam karaktere átgondolt, olyan valós személyiség jegyekkel ruházta fel, melyek átlal még közelebbinek érezzük magunkhoz.

„– Elbaltáztam a dolgot? Nem tetszik az a keret? Kérhet másikat, ha...
– Dehogynem tetszik! Nagyon is tetszik. Csak még soha nem költöttem el kétszáz dollárt szemüvegre.”

Emlékeztek a kérdéseitekre? A kötet végeztével én szinte mindre választ kaptam!

„Úgyhogy tetszik nekem Nyugat-Texas. Ami jó, ami helyes, amilyennek a dolgoknak lenniük kell – mindez együtt van ezekben a te teremtményeidben, akiket úgy hívnak: cowboy.”

Mindazoknak ajánlom, akik szeretik a „gyerekszájat”, a mélyebb tartalomban lévő tanulságok feltárását és nem csak a romantika kedvelőinek. Bátran tegyék próbára: a hivatali szál alapos, kidolgozott már-már egy krimi kötetben is helytálló.
Köszönöm, hogy olvashattam!


Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése