Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Maya Banks: Második esély

Maya Banks: Második esély


Sziasztok!

Kedvenc témáim idehaza ritkák, mint a fehér holló. Én mázlista! Ugye?!
A haditengerészet, a katonaság, a maffia és gyermekvállalás - amelyek képesek, már fülszöveg alapján is kivánságlistára kerülni, azt követően pedig beszerzésre. Bevállalós vagyok és kíváncsi! :D

Röpke pillanatok alatt radaromra került Maya Banks KGI sorozata. Érdekesebbnél érdekesebb értékelések, volt pozitív és negatív egyaránt. A lecke adott! Olvasnom kell!
Maya Banks híres erotikus tartalmú köteteiről és előzőleg már volt szerencsém más sorozatát is olvasni, szóval volt némi elképzelésem mire is számíthatok stílusilag.Szerző: Maya Banks
Cím: Második esély
Kiadás éve: 2010
Kiadó: Cor Leonis Kiadó
Oldalszám: 304 oldal
Műfaj: erotikus, katonai családregény

Kelly Group International (KGI) egy titkos családi vállalkozás, a fivérek mind katonai múlttal rendelkeznek. Változatos, jól szervezett akciókban vesznek részt együttes erővel. De ez az egység egy évvel ezelőtt megtört. Főhősünk Ethan Kelly repülőgép szerencsétlenségben elvesztette feleségét. A gyász folyamata megrekedt családja képtelen kizökkenteni az önmagát okoló Ethant. Napról napra szélsőséges menekülési utat választ és vezeklése jeléül képtelen a továbblépésre. De hova vezet mindez?
Hibát követett el, eltávolodtak egymástól és most már hiába szeretné visszakapni, elmúlt.

„Egy férfi a megbánással is elég nehezen birkózik meg, de az a tudat egyenesen elviselhetetlen, hogy többé már nem tehet semmit, amivel helyrehozhatná a hibáit.”

Laikus szemmel a katonaság embereit számtalan helyzetre képezik ki. Érzéketlennek és fáradhatatlannak kell lenniük készen újabb bevetések sorozatára. De képes az ember ennyi fájdalmat és borzalmat átélni egy szó nélkül? Anélkül, hogy összeroppana a rá nehezedő súly alatt? Lelki sebek nélkül?  Mindenki más, más a teherbírásunk és a képességeink. De a felcsillanó remény csodákra képes, olyan tartalékokat képes megmozgatni bennünk, amelyek létéről sejtésünk sem volt.

„A felesége életben van.”

A remény, a félelem és a düh triásza felrázza a főhősünket, kizökkentve depressziójából. Düh ébred benne, hiszen sohasem kételkedett a társaság jelentésében, felesége halálát illetően. Kihez fordulhat, kiben bízhat ilyen esetben az ember? Igazi fűszer, ahogy a szereplők érzelmeiről ír: kétségek, fájdalom, félelem, hit és remény.
Kezdetét veszi a rögtönzött tervkészítés, szinte érzed a kapkodást, a tehetetlen düh fojtogatását. Igazán azt szeretem Maya történetében, hogy mozgalmas, nem lankad a figyelmem, hiszen valami mindig történik. Olvasás közben tanúja vagy az irodájuk falainak apránkénti szűkülésének, a közöttük megjelenő feszültség intenzitásának és nem utolsó sorban a tesztoszteronnal telt levegő polipkarokként ölel körül.

„Tipikus Kelly. Fegyverrel bármi megoldható.”

Sorozatunk sok szereplőt vonultat fel, különféle személyiségi jegyekkel , tisztségekkel és képességekkel. Haditengerészetnél szolgált vagy tengerészgyalogosként elismerést szerzett testvérek és barátaik. Megtudhatjuk, hogy a két fiatalabb testvér Nathan és Joe, még aktív szolgálatot teljesít. Megtudjuk hogy Sam a legidősebb. Meglepő, hogy a létrejött egységben egy női tag is kiérdemelt helyet kap, Steel csapatában Cole mellett, csatlakozik P.J. mint mesterlövész.

Senki sem szórakozhat a Kellykkel.”

Rachel kiérdemelte a testvérek szeretetét és tiszteletét az évek alatt, már közéjük tartozott. Sanyarú állapotban, de életben találják a célszemélyt. Szinte érezzük a dzsungeli hőmérséklet különbséget, a fojtogató párás levegőt, verejték és puskapor szagát – az adrenalin dübörög a fülünkbe a menekülés olvasása során. A családnak súlyos problémákkal kell szembenézniük az eredményes menekülést követően. A tüneteket helytállónak és valósághűnek vélem. Nem lett elnagyolt. A szeretet gyógyító ereje csodákra képes. Féltékenységben megoldások keresése a cél. Szeretem, ahogy levezeti a személyiségjegyeiket, ahogy a történet előrehaladásával egésszé válnak.

"– Szeretlek – csókolta meg Ethan nyakát.
– Én is szeretlek, kicsim. Tudod, mi vagyunk a második esély legjobb példája.
Rachel a szemébe nézett. Hívogatóan lebiggyedt az alsó ajka, és Ethan nem tudott ellenállni, hogy meg ne megízlelje.
– Néha a második esély a legjobb esély – suttogta Rachel. – Mert most sikerülni fog."

Le a kalappal Marlene és Frank előtt, ezt a fajta egységet nekik és nevelési alapjaiknak köszönhetik a srácok. A sors újabb próba elé állítja a házaspárt. Rusty nyers, védekező és bizalmatlan. Mi történik ha lehetőséget biztosítunk családi légkörben egy elveszett tinédzser számára?

Tetszett a könyv fokozatossága. Lépésről lépésre kerültek elő a problémák, összefüggések sora tárult elénk. Nekünk csak el kellett gondolkodnunk rajta. Összekapcsolni a megfelelő párosokat.

 Az egyik kedvenc borítóm birtokosa a történet: erőt, magabiztosságot, férfiasságot és fegyelmet tükröz. A cím betűtípusa egyszerű, mégis illik a képhez, tökéletes mértékben egészítik ki egymást. Vizsgáljátok csak meg jobban, lessetek a fiatalemberen túlra: - Voilá! …Ugye?!

Kinek ajánlom? Neked, aki szereti az adrenalint. Aki szereti a romantikus szálat. Nem utolsó sorban a családregény rajongóinak!

„– Tavaly ki volt a Télapó? – kérdezte.”Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése