Minden a blogon megjelenő bejegyzést átvenni csak a http://bittennonblogger.blogspot.hu/ forrásmegjelöléssel, valamint a http://bittennonblogger.blogspot.hu/-ra vezető linkkel lehet. Együttműködéseteket köszönöm!


Az irodalom végtelen tengerére szálltam. Hajómmal a horizontot kémlelve haladunk az ismeretlen felé. Kisebb pihenőket téve, az áramlások által utunkba sodort élmények határtalanságában. Gyere csatlakozz hozzám!

Anne L. Green: A sötétség fogságában

Anne L. Green: A sötétség fogságában

Sziasztok!

Bitten vagyok! Pár éve aktív moly. Gondoltam elérkezett az idő, egy szinttel feljebb léptetni az olvasói tevékenységemet. A rendszeres moly látogatók már ismerhetnek. 
-          
Választásom személyes kedvencemre, általam csak Kígyóbűvölőként emlegetett, Anne L. Green tollából származó gyöngyszemre esett.  De! Kezdjük az elején!
2015-ben, karácsonyt megelőző nagybevásárlás alkalmával türelmesen várakoztam egy Válogatott Újdonságok névre keresztelt könyvstand előtt. Jó zsákmány ejtéséhez idő kell - szemlélettel nézelődtem. Mígnem, megakadt a szemem egy igazán beszédes és szemetgyönyörködtető borítón.
Mikor rápillantottam szinte éreztem a hajamba kapó hűs tengeripárát megmozgató fuvallatot. A különleges élményhez társult a képen imbolygó hajó és a romantikus hangulatot sugárzó párosunk. Stand túloldaláról olvastam magamban:
 
Anne L. Green: A sötétség fogságában
Milyen messzire mennél az igaz szerelemért?
Álomgyár Kiadó

Gyermekként sok időt töltöttem nyaranta a Balatonon, szóval a kezdő szimpátia adott volt. Bátorságomat összeszedve, a tolongó lehetséges vásárlók között, utat törtem a kiszemelt pozitív élményt és kikapcsolódás lehetőségét  kecsegtető áldozatom felé. „Zűrös pasi, tengerkék szem és drogcsempészek” – hazajött velem!

Szerző: Anne L. Green
Cím: A sötétség fogságában
Kiadás éve: 2015
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 310 oldal

„Minden egy ballépéssel kezdődött”
Jelen történetünk az Írónő második ízelítője személyes írói egyéniségéből, mint később megtudtam. Különálló történet az említett A remény hajnala regényétől , amelyből a napokban jelent meg a bővített kiadás. Nagyon várom, hogy próbára tehessem és újra átélhessem a párosunk kezdeti közös irányba tartó életszakaszát. De vissza a kezdetekhez!
Iskolás korom óta gyűjtöm az idézeteket. Meglepetésemre Anne minden fejezetnél választott, elgondolkodtató és utalásokkal teli címet és egy találó idézetet választott számunkra indíttatásul. Olyan ez, mint reggeli útravaló aznapra a gyermeknek.
Váltott szemszögből ismerhetjük meg az elénk táruló új világot. Andrew Dark, fiatal kora óta a mindennapjait, a megélhetésért - túlélésért vívott kemény harc pecsételi meg. Az érzelmeit lelkében épített falak mögé rejtve, biztonsága érdekében elnyomja magában. Vállalva ezáltal a magányt. Mely által kevesebb gyenge pontot, támadási lehetőséget ad ellenségei számára.

„Néha fájó a gondolat
Hogy az idő gyorsan elrohant
Nem uralom a saját sorsom
Az akadályokon folyton megbotlom”

Chris Stuart, épülettervező mérnökként gyakorlati idejét tölti. Akarat erejét felülmúlva, rátermettségét szeretné bizonyítani egy jobb jövő érdekében. Jelenleg párkapcsolatban éli mindennapjait, de valami hiányzik a párosukból, magányosnak érzi magát. Többet szeretne: szabadságot és önállóságot. Nemrég töltötte be 22. életévét, de az élete túl monoton változtatni szeretne rajta.

„ Az egyik ember cselekedete megváltoztathatja a másik sorsát.”

Szerencsés vagyok van egy testvérem, pár év korkülönbséggel és szemléletkülönbséggel, de az enyém! Kiben bízhatnánk, ha már bennük sem? Chris és Simon jelenét és kapcsolatát, több múltban történt esemény is befolyásolja. Ám Simon mégis visszaél e kötelékkel.

Egy meglehetősen megmosolyogtató tévedés következtében ismerkednek meg a főhőseink és kezdetét veszi egy mozgalmas, szenvedélyes, süvítő golyók által próbára tett szerelem kialakulása. Vajon, hogy hat a titokzatosság két másvilágot tapasztalt egyénre?

„Volt, mikor nem a szív és az ész akarata,
hanem önző emberek gonosz gondolata
vezérelte a sors útjain lépteimet,
s ezzel elvesztettem az irányítást az életem felett.”

Párosunk mozgástere  egy hajó fedélzetének néhány négyzetméterére korlátozódik, mely által akarva akaratlan egymáshoz közel és folyamatosan egymásba  botolva kell túlélniük a bezártságot. A kezdeti ellenségesség és egymástól való kölcsönös félelem, az idő előre haladtával az emberi természet érzelmi húrjait pendíti meg. Valós érzelmi lavinát indítva el a főhőseinkben. A bizalom apránként elnyerése, mint bábból kikelő lepke nyitja ki szemünk előtt csodálatos élénk színekben pompázó szárnyait.

„Az élet mindig ott kezdődik, ahol a félelem véget ér….. (Ocho)”

Történetünk hátterében a drog sejtelmes, sötét és téves pozitív befolyással kecsegtető képzete áll. Mire képes az ember a jobb anyagi lehetőségekért, a dőzsölésért az élvezetek határtalan tengerként morajló kielégítettlenségének kielégítéséért? Ki számít nagyobb veszélynek a hatalom világában? Kitől kell valójában félnünk? Miénk e az általunk magunknak ítélt hatalom?
Hogy a kérdésekre választ kaphassatok gyertek és ismerkedjetek meg Anne L. Green: A sötétség fogságában regényével!

Ajánlom mindazoknak a romantikus lelkeknek, akik a szenvedélyes pillanatokon túl izgalmakra, fegyverropogásra és tartalmas krimiszál együttes felgöngyölítésére vágynak!
Ui.:
Anne biztatni szeretnélek a mellékszereplők önálló bemutatására. Szívesen olvasnám Anthony történetét vagy a téma további boncolgatását új szereplőkkel…..

„– Butaság lenne azt hinnie, hogy azért, mert nem próbált még valamit, az nem is tetszene. Valójában, szerintem kifejezetten élvezné. Higgye el, tudnék olyat mutatni magának, amitől függővé válna…”

Köszönöm, hogy olvashattam!Bitten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése